Savaitgalio orai – rudeniški, bet malonūs

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Lietuvoje bus rudeniški, tačiau gana malonūs orai. Ypač pietiniuose ir vakariniuose rajonuose, kur bus daugiau saulės ir šilumos. O pirmadienį šalyje ims stiprėti vėjas – gūsiai kai kur gali siekti 15–20 m/s.

Kaip LRT RADIJUI sakė sinoptikas Tadas Kantautas, šeštadienį debesys iš šiaurės rytinių rajonų po truputį plis į didesnę šalies teritoriją.

„Tačiau pietiniuose ir vakariniuose rajonuose turėtų išlikti saulėta. Šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose bus debesuota su pragiedruliais. Nuo to priklausys ir temperatūra: rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose temperatūra svyruos apie 11–13 laipsnių, o pietiniuose ir vakariniuose – 13–16 laipsnių“, – prognozuoja sinoptikas.

Sekmadienį, jo teigimu, didesnių permainų nebus. Išliks nestiprus pietryčių vėjas, lietaus nenumatoma. Debesys ateinančią naktį iš Lietuvos nesitrauks. Jie greičiausiai liks rytiniuose rajonuose. Vakariniuose rajonuose, tikėtina, bus giedriau.

Temperatūra naktį, pasak T. Kantauto, vakariniuose rajonuose bus 3–5 laipsniai, o ten, kur daugiau debesų, neturėtų nukristi žemiau 8 laipsnių. Dirvos paviršiuje galime sulaukti šalnų.

Sekmadienio dieną temperatūra turėtų kilti iki 11–16 laipsnių šilumos: rytiniuose rajonuose, kuriuose bus debesuota su pragiedruliais, – apie 11–13, o vakariniuose, kur bus saulėta, – šilčiau. 

„Pirmadienis tikrai dar bus neblogas. Lietaus tikimybė maža. Turėtų būti nemažai saulės, tačiau stiprės pietų, pietryčių vėjas. Dieną gūsiai kai kur gali siekti 15–20 m/s. Naktį – 3–8, 4–9 laipsniai šilumos, o dieną – 12–17 laipsnių“, – sakė sinoptikas.


Šiame straipsnyje: oraisavaitgalisruduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių