Savaitgalis – vėsesnis, o pirmadienį vėl sugrįš šiluma

  • Teksto dydis:

Sinoptikai sako, kad savaitgalis nebus labai šiltas, kai kur trumpai palis, tačiau kitos savaitės pradžioje į Lietuvą vėl grįš šiluma. Tiesa, ji laikysis neilgai ir savaitės viduryje vėl pradės vėsti bei dažniau lis.

„Pirmadienį pietvakarių oro srautai vėl atneš į Lietuvą vasarišką šilumą - tem naktį bus 11-16, o dieną oras įšils iki 24-29 laipsnių, kai kur trumpai palis, gali sugriaudėti ir perkūnija“, - LRT radijui sakė sinoptikė Tatjana Kempi.

Rugsėjo 1 dieną taip pat bus vasariška šiluma ar net karštis - naktį temperatūra sieks 14–19 laipsnių, o dieną pakils iki 24–29 laipsnių, pietų Lietuvoje kai kur oras gali įkaisti ir iki 32 laipsnių. Daug kur trumpai palis, vietomis griaudės perkūnija.

Pasak T.Kempi, šį šeštadienį nebus labai šilta, bet ir lietaus nebus daug.

„Palis vietomis ir lis visai nedaug, didesnė tikimybė, kad truputį palis šiauriniuose rajonuose, bet lietaus neturėtų būti daug, kadangi slėgis kils, tarp debesų švies saulė, tem bus nelabai aukšta - tik 18-23 laipsnių, nes iš vakarų į mūsų šalį veršis jau gerokai vėsesnis oras ir todėl įdienojus nebus labai šilta“, - kalbėjo sinoptikė.

Pasak jos, sekmadienį orus lems slenkantis į rytus anticiklonas, lietaus tikimybė bus maža, naktį vietomis tvyros rūkas, pūs nestiptus nepastovios krypties vėjas, numatomi ramūs orai - naktį temperatūra mažai skirsis nuo praėjusios nakties, o dieną turėtų būti truputį šilčiau nei šeštadienį - 19-24 laipsniai.


Šiame straipsnyje: oraivasaraprognozės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių