Savivaldybių ir mokyklų atstovams pristatys klasės krepšelio modelį

  • Teksto dydis:

Trečiadienį savivaldybių ir mokyklų atstovams bus pristatytas klasės krepšelio modelis, kuris turėtų pakeisti dabar galiojantį mokinio krepšelį.

Vilniuje rengiamame seminare dalyvaus švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, viceministrė Genoveita Krasauskienė. Pastaroji BNS antradienį sakė, kad į seminarą pakviesti savivaldybių švietimo skyrių vedėjai ir ekonomistai, kai kurių mokyklų vadovai.

„Pristatysime naują modelį, išaiškinsime ir praktikuosime naujo modelio taikymą, matysime, kaip pasiteisina, kaip supranta - vyks apmokymai, kad visi vienodai suprastume, kaip skaičiuoti, kaip taikyti, kas čia yra gero“, - antradienį BNS sakė viceministrė.

Klasės (grupės) krepšelio modelį rengė premjero Algirdo Butkevičiaus sudaryta darbo grupė, kuriai vadovavo Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas, buvęs švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus.

Nuo šių metų rugsėjo 1-osios naująją metodiką ketinama kaip eksperimentą išbandyti ne mažiau kaip penkiose savivaldybėse.

Įvesti klasės krepšelius jau kelerius metus siūlo švietimo profesinės sąjungos. Pasak jų atstovų, klasės krepšelio metodiką būtina įvesti mažėjant mokinių skaičiui.

Pereiti prie klasės krepšelio finansavimo pasiūlė premjero sudaryta darbo grupė švietimo problemoms spręsti. Kovą dėl to nutarimą priėmė ir Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių