Savižudybes didžiausia Lietuvos bėda įvardijantis A.Mockus: prisiminkite himno eilutę

  • Teksto dydis:

Vilniuje viešintis buvęs Kolumbijos sostinės Bogotos meras Antanas Mockus sako, kad didžiausia problema Lietuvoje – savižudybės.

Jis pastebi, kad savižudybių skaičius šimtui tūkstančių gyventojų Lietuvoje yra didesnis nei Kolumbijoje.

Anot A. Mockaus, spręsdami šią problemą žmonės turėtų geriau įsiklausyti į vieną iš Lietuvos himno eilučių. 

„Kolumbietį reikia saugoti nuo kito kolumbiečio, lietuvį reikia saugoti nuo jo paties, kad nė vienas lietuvis savęs nežudytų. Yra labai įdomus lietuvių himno posakis: iš praeities te stiprybę semia. Į tai reikia įsiklausyti. Nes Kolumbija iš praeities semia silpnumą. [Lietuviams] reikia paimti paraidžiui tą frazę ir pasitikėti, nebijoti laisvai kalbėti“, – ragina lietuvių kilmės Kolumbijos filosofas, politikas A. Mockus.

Lietuvoje jis dalyvauja „Kino pavasario“ renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joneli

joneli portretas
O jei valdžiai rodosi, kad kuo mažesnes pajamas gaus toliausiai nuo jos esantys, tuo ji geriau atliks savo pareigas, kaip tada? ??

Jei būsi išsižiojęs

Jei būsi  išsižiojęs portretas
Tai nebūtinai keptas Karvelis į tavo burną įskris , karvelį pirma užsiauginkit apsaugokit nuo plėšrūnų, ir nebesinorės nė pagalvot apie savižudybes...

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Valdžia neprivalo rūpintis piliečiu. Valdžia privalo gerai atlikti pareigas. O pilietis privalo prižiūrėti kad valdžia gerai ir teisingai atliktų pareigas .Tada ir valstybė klestės ir piliečiui neliks laiko žudytis . Kitaip sakant jis žudys t.y. laikys priešinfarktinėje būsenoje blogai atliekančius darbą valdininkus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių