Scenoje daugybė pasirodymų

Scenoje daugybė pasirodymų

Linksmi koncertai, vaidinimai, parodijos ir solidūs šokio spektakliai džiugino visus, stabtelėjusius šalia scenos prieš „Europos“ barą.

Šioje Jūros šventės erdvėje šeštadienį pristatyti du įspūdingi šokio ir judesio spektakliai. Judesio studija „Terra Bella“ kartu su Vilniaus pedagoginiu universitetu šeštadienį pakvietė į „Sutemų maldas“. Spektaklyje, sukurtame pagal liaudiško folkroko grupės „Atalyja“ muziką, šoko ir vaikai. Atlikėjai peržengė įprastas scenos ribas, judėjo ir po teritoriją šalia jos.

Tą pačią dieną vėlai vakare parodytas ir klaipėdiečių projektas. Choreografės Dovilė Binkauskaitė ir Agnija Šeiko sukūrė įspūdingą šokio spektaklį „Saulala teka“. Ritualinius mostus primenantys šokėjų gestai, muzika, šviesos ir judesio derinimas nukėlė į pagonybe alsuojančią erdvę, pilną šviesos atėjimo laukimo.

Scenoje šventės metu taip pat demonstruotas įspūdingas, kartų konfliktus atskleidžiantis pantomimos teatro „A“ spektaklis „Styveno juodųjų langų paveikslėliai“.

Šeštadienį šalia scenos netilpo norintys išgirsti ir pamatyti nuoširdžiuosius niekada gerbėjų nepritrūkstančius „Keistuolių teatro“ aktorius. Trijų dalių koncerte paties įvairiausio amžiaus publika kartu su jais dainavo dar iš vaikystės žinomas dainas bei mėgavosi „Paskutiniųjų Brėmeno muzikantų“ lietuviškai atliekamais roko muzikos šlageriais.

„Teatriukas“ iš Vilniaus su grupe „Nepasisekė Marytei“ dainavo pašėlusias dainas pagal Juozo Erlicko eiles. Kaliningrado srities lėlių teatras palaikė ironišką teatro zonos požiūrį į grožio kultą. Jų „Žvaigždžių fabrike“ parodijuotos ryškiausios žvaigždės.

Garsusis puikiai apie grožį nusimanantis dizaineris Kleopatras vedė „Mis mažoji klaipėdietė“ demokratinius rinkimus.

Sekmadienį teatro zonos renginius užbaigė Šiaulių dramos teatras. „Užkoduotus Merilinos Monro legendos puslapius“ sklaidė Šiauliuose dėl savo didelių simpatijų šiai Amerikos grožio deivei pažįstama aktorė Silvija Povilaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių