Seimas spręs, ar kiekvienoje savivaldybėje privalomai steigti seniūnijas

Seimas svarstys, ar kiekvienoje savivaldybėje privalomai turi būti steigiamos seniūnijos.

Parlamentarai bendru sutarimu pritarė tokiai Vietos savivaldos įstatymo pataisai, kurią ketvirtadienį pateikė Seimo narys konservatorius Algis Strelčiūnas.

Projektas į plenarinių posėdžių salę turėtų sugrįžti dar šį mėnesį. Parlamentarai taip pat nutarė paprašyti Vyriausybės išvados.

Pasak įstatymo pataisas parengusio parlamentaro A. Strelčiūno, savivaldybei būtų suteikiama teisė apsispręsti dėl seniūnijos formos - seniūnija gali būti savivaldybės administracijos filialas arba biudžetinė įstaiga.

„Siūlomi pakeitimai padidins gyventojų pasitikėjimą vietos valdžia ir suteiks galimybes visų savivaldybių gyventojams iškilusius klausimus spręsti tiesiogiai bendraujant su seniūnu, kuris geriausiai žino tos konkrečios vietovės problemas“, - sako Seimo narys A. Strelčiūnas.

Šiuo metu Vietos savivaldos įstatyme nustatyta, kad savivaldybėje gali būti steigiamos seniūnijos, t. y. seniūnijų steigimas neprivalomas.

Kai kuriose savivaldybėse nėra įsteigta nė vienos seniūnijos, kai kuriose - įsteigtos tik kelios seniūnijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek dar kentesim

Kiek dar kentesim  portretas
Ei steigti seniunijos, tai reikia uzdaryti savivaldybes. Kam jos reikalingos Ka mes tokie turtingi kad turim islaikyti armija dikaduoniu. kure ir taip ne dirba. Mums nereikia dubliuojanciu istaigu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių