Seime bus aptartas siūlymas atsisakyti prievolės vežiotis vairuotojo pažymėjimą

  • Teksto dydis:

Seime ketvirtadienį bus aptartas siūlymas atsisakyti prievolės vežiotis vairuotojo pažymėjimą.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas rengia klausymus dėl tokių Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisų. Projektus teikia Vidaus reikalų ministerija bei Seimo nariai konservatorius Mykolas Majauskas ir liberalas Vitalijus Gailius.

Pagal siūlomą tvarką, vairuotojams pakaktų vežiotis tik asmens tapatybės kortelę ar pasą, o pareigūnai nuotoliniu būdu patikrintų vairuotojo pažymėjimo, transporto priemonės registravimo, techninės apžiūros ir draudimo duomenis.

Ministerija savo teikime pažymi, kad pareigūnai visą reikiamą informaciją apie eismo dalyvį gali patikrinti registruose, o tendencijos rodo, kad dokumentai keliasi į elektroninę erdvę, pvz., nuosekliai daugėja vairuotojų, kurie privalomuoju draudimu draudžiasi ir liudijimus gauna elektroniniu būdu.

Seimo nariai savo projekto aiškinamajame rašte argumentuoja, kad siūloma tvarka taip pat mažins biurokratizmą ir prielaidas korupcijai, ir svarbiausiu dokumentu daugeliui veiksmų taptų asmens tapatybės kortelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Nesuprantu politikų ir buvusių pareigūnų ką jie galvoja . Manau kiekviename paprastame eismo įvykyje atvykę pareigūnai kur taip užtektu deklaracijos , o vairuotojai neturėtu reikiamu dokumentu ją užpildyti iš kart skirtu už iškvietimą pvz. nuo 500 iki 1000 e. Tik taip

R

R portretas
Gal draudimo paklodes ir tech apziuros paklodziu ir nereikia, bet vairuotojo pazymejimo kortele tik lodorius gali nesiveziot. Jei nuolaidu korteliu tampomes pilna pinigine, tai vairuotojo pazymejima tikrai nesunku turet. Na bent jau man.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių