Seime bus diskutuojama apie pabėgėlių priėmimą

  • Teksto dydis:

Minint Tarptautinę pabėgėlių dieną penktadienį Seime rengiama diskusija apie iš karo zonų bėgančių asmenų priėmimą Lietuvoje.

„Dabar pabėgėliai, kurie atvyko, jie išėjo iš mūsų. Lietuva, aišku, yra neturtinga valstybė. Jiems taip pat netinka gal klimatinės sąlygos, gal mūsų mentalitetas, gal dar kas nors, ir jie išvažiuoja. Klausimas, kaip toliau tai funkcionuos: ar jie užsiliks, ar vis dėlto būsime pusiau tranzitinė valstybė, kuri pagal įsipareigojimus Europai priima pabėgėlius, o paskui jų nebėra“, – žurnalistams sakė vienas iš konferencijos organizatorių Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas.

Jis teigė, kad bus kalbama ir apie Europos Sąjungos rengiamą trečiąjį paketą dėl pabėgėlių priėmimo.

„Ne visos Europos Sąjungos valstybės sutinka su Briuselio diktatu, kad jie turėtų spręsti dėl pabėgėlių prieglobsčio vienašališkai. Mūsų pozicija – kad yra nacionaliniai parlamentai, nacionalinės vyriausybės, mes turėtume diskusijoje priimti, kaip tai turėtų būti daroma, kokios kvotos, jeigu jos bus, kokie finansai bus skiriami“, – teigė parlamentaras.

Penktadienį konferencija organizuojama minint 1951 metų Konvencijos dėl pabėgėlių statuso ir jos 1967 metų protokolo ratifikavimo Lietuvoje 20-metį.

Konferencijos metu taip pat bus atidaryta Seime eksponuojama Lietuvos fotomenininkų paroda, kurioje atspindėtas pabėgėlių vilties kelias ir jų gyvenimas Lietuvoje. Renginio dalyviams bus suteikta unikali galimybė virtualioje 3D erdvėje apsilankyti Zataryje – vienoje didžiausių pasaulio pabėgėlių stovyklų.

Šiuo metu pagal ES programą Lietuva iš Italijos, Graikijos ir Turkijos yra perkėlusi 276 asmenis.

Prieš dvejus metus Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ar Eritrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo jo

Jo jo portretas
Niėks niėko nesvarstys ka Tampalas pasakys taip ir bus

beha

beha portretas
Jokiu "pabegeliu", savus grazinkit!

NA NA

NA   NA portretas
sunku Grybauskaitei ,turi visiems įtikti ______Lietuvius iš Lietuvos išvarė ,dabar turi klausyti Briuselio ,prisiimti Vokietijos pridarytas klaidas taisyti ,_______kas bombas mėto ,o kas turi savo duonos kąsniu dalintis ir pats iš tėvynės bėgti ,,,,,sėkmės ,prisitaikėliams dalintis savo užgrobtais turtais ,,,,,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių