Seime nesėkmę patyrė bandymas įteisinti daugiau draudimų triukšmadariams

Seimas nelinkęs įteisinti daugiau draudimų, susijusių su triukšmadarių drausminimu.

Antradienį parlamentarai atmetė Peticijų komisijos pirmininko Edmundo Pupinio pateiktą Administracinių nusižengimų kodekso pataisą, siūlančią nustatyti draudimą garsiai triukšmauti gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose ne tik vakare ir naktį, bet ir dienos metu.

Už projektą po pateikimo balsavo tik 13 Seimo narių, prieš buvo 44, susilaikė 53 parlamentarai. Už tai, kad projektas būtų tobulinamas, balsavo 19 Seimo narių, už tai, kad jis būtų atmestas, pasisakė 97 parlamentarai.

Seimo opozicija piktinosi svarstomais draudimais. Parlamentaras Remigijus Žemaitaitis teiravosi, kaip, pvz., būtų nubaustas operos solistas Vytautas Juozapaitis, jei sutrikdytų rimtį?

„Iš privačios nuosavybės nieko nebelieka, žmonės negalės pagroti gitara, tuo labiau atsivesti draugų. O ką daryti klausos sutrikimų turintiems senjorams, kai norės pasiklausyti radijo“, – svarstė Seimo narė „valstietė“ Asta Kubilienė.

Raginu baigti tuos cirkus ir pradėti rimtai dirbti.

Seimo narys Kęstutis Mažeika padarė išvadą, kad valdantieji neturi ką veikti, todėl traukia iš stalčių senus projektus. „Ar tai pirmos svarbos projektas? Raginu baigti tuos cirkus ir pradėti rimtai dirbti“, – pakvietė Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys.

Socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas mano, kad šį klausimą liečiančios teisinės normos turėtų būti reglamentuotos Triukšmo valdymo įstatyme.

Projektą pateikęs Seimo Peticijų komisijos pirmininkas gynėsi nuo kritikos, sakydamas, kad tai ne jo inicijuotas projektas, o praėjusioje Seimo kadencijoje Peticijų komisijos pirmininko Petro Čimbaro įregistruotas dokumentas.

„Tai tikrai ne mano pasirašytas projektas, bet kaip komisijos pirmininkas privalau jį pateikti“, – aiškino jis.

Atmestas projektas numatė, kad „šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, taip pat gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo dvidešimt iki aštuoniasdešimt eurų.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Esu savamokslis ,groju su armonika ,gyvenu daugiabutyje ,kai man būna liūdna ,pagroju liaudiškas melodijas ir padainuoju dienos metu ,tai ar reikia mane bausti.,armonika ne radijas jos nepritildysi.

Nežiniukams

Nežiniukams portretas
Lievos logikos per daug. Štai pavyzdys. Apsaugininkas, atsakingas už patalpoje esančiųjų asmenų saugą ir kokybišką aptarnavimą į kliento pastabą, kad kai kurie klientai elgiasi ne pagal nustatytas taisykles, kurios patvirtintos oficialiai, atsako: Jūs stumdotės. Apsidairote - nejaugi? Atstumas iki artimiausių kitų klientų virš 2 m, kaip ir nustatyta pagal karantino sąlygas ir uždarų erdvių naudojimosi taisyklėse. Gražu? Bet esmė ta, kad gaudami itin mažas algeles apsaugininkai, durininkai, rūbininkai, valytojos ir visi kiti iš aptarnaujančio personalo yra tiesiog priversti būti protelio ubagais, o jei tokiais iki dabar dar netapo - padaryti tai akimirksniu. Ir tada nebereikės nieko niekur politikuoti. Idiotų valstybe pasivadinsite ir to pakaks. Ir dar duris plačiai atverkite mankurtams ir kitiems genetiškai modifikuotiems dar nuo 14 amžiaus iš rytų pusės. Tikrai bus gerovė, susiklausymas ir klestėjimas.

97

97 portretas
Amfetaminščikai, triuksmutojai, alko baliauninkai. Pasižiūrėkite kaip Anglijoje veikia įstatymas ir kaip žmonės prisiziūri kaimynų. Tik asocialams ir narkatoms tas pats, bet juos sutvarko, o ne taip kaip pas mus policija darbo prisidaro ir vis važinėja ir važinėja metai iš metų, kol kas neužverčia kojų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių