Seime siūloma paminėti Lietuvos laisvės lygos 40-metį

  • Teksto dydis:

Seime siūloma paminėti Lietuvos laisvės lygos (LLL) 40-metį.

Grupė parlamentarų siūlo tam priimti specialią rezoliuciją, kuria pabrėžiamas šios organizacijos indėlis siekiant nepriklausomybės.

Dokumente pabrėžiama, jog Lietuvos laisvės lyga savo viešais pareiškimais, organizuotais mitingais bei atvira konfrontacija su sovietiniu režimu „iš esmės praplėtė visuomenės kritinio mąstymo ribas ir atvėrė kelią platesniam tautos atgimimo judėjimui“.

„Seimas reiškia didžiausią pagarbą šiai rezistencinei tautinio atgimimo organizacijai ir ragina atlikti išsamius LLL veiklos mokslinius tyrimus bei juos panaudoti edukaciniams tikslams“, – rašoma projekte.

Jį registravo visų pagrindinių Seimo frakcijų atstovai, tarp teikėjų – premjeras Saulius Skvernelis, parlamento vicepirmininkai „valstietė“ Rima Baškienė, konservatorė Irena Degutienė, „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas ir kiti.

Lietuvos laisvės lyga buvo įkurta 1978 metų birželio 15 dieną. Jos tikslas buvo atkurti nepriklausomą Lietuvos valstybę, ugdyti tautinį jaunimo susipratimą, kelti Baltijos šalių okupacijos klausimą tarptautiniuose forumuose. Idėjinis LLL lyderis buvo Antanas Terleckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Kodel Laisves Lyga nekovoja su parsidavusiais seimunais ir verslo "banginiais", kurie baigia uzsmaugti Lietuva ir jos zmones?!

Lietuvos patriotas

Lietuvos patriotas portretas
Jei ne Laisvės Lyga ,tai nebūtų Nepriklausomybės!!!

Julius

Julius portretas
Ir tai reiškia kad dar bus mokamos kokios tai specialios premijos šiems asmenims, duos sklypus ar dar kaip nors kitaip dul.... žmones vardan ponu laimes.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių