Seimo autoklubas išteisintas

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) vakar už uždarų durų išteisino prokurorams dėl automobilių nuomos užkliuvusius parlamentarus, o pareigūnus apkaltino politikavimu.

"Komisija nematė pažeidimų, kad Seimo nariai naudodami automobilius pažeidė valdybos sprendimą, arba Seimo statutą, arba politikų elgesio kodeksą", – po uždaro posėdžio žurnalistams sakė EPK vadovas Algimantas Salamakinas.

"Komisijos nuomonė yra tokia, kad prokuratūra daugiau politikavo, nei sprendė šitą klausimą iš esmės", – pridūrė komisijos vadovas. Paklaustas, kaip tuomet turėjo spręsti iš esmės, politikas sakė, kad "Seimo narys nepažeidė tų taisyklių kaip ir kiti piliečiai, kurie nuomoja automobilius, nes sutartis buvo tipinė standartinė".

EPK vadovas sakė, kad sprendimas buvo priimtas bendru sutarimu, nors prasitarė, kad parengtas sprendimo projektas buvo visiškai priešingas. "Išvados buvo paruoštos visiškai kitokios, komisijos nuomonė buvo kita", – sakė išvadą rengęs A.Salamakinas.

Priimdama sprendimą komisija rėmėsi tuo, pasak A.Salamakino, kad visi Seimo nariai, kurie buvo sudarę automobilių atpirkimo sutartis, tokias sutartis panaikino dar iki prokuratūros pradėto tyrimo.

Sausio mėnesį Vilniaus apygardos prokuratūra buvo paskelbusi, kad įtarimų sukėlė maždaug 15 Seimo narių, kurių automobilio nuomos sutartyse esą numatyta galimybė Seimo nariui mašiną įsigyti už likutinę vertę pasibaigus nuomos laikotarpiui.

"Slaptas" automobilių atpirkimo sutartis buvo sudariusi Tautos prisikėlimo partijos narė Asta Baukutė, socialdemokratai Birutė Vėsaitė, Irena Šiaulienė ir Bronius Pauža, liberalcentristas Raimondas Šukys, konservatoriai Justinas Urbanavičius, Vaidotas Bacevičius, Danutė Bekintienė, Donatas Jankauskas, Arimantas Dumčius ir Darbo partijos atstovas Mečislovas Zasčiurinskas.

Seimo etikos sargai išteisino ir Krikščionių frakcijos narį Liną Karalių, kuris už parlamentinei veiklai skirtus pinigus išnuomojo automobilį "Mini Cooper" savo gyvenimo draugei. Komisijai neužkliuvo ir liberalcentristas Žilvinas Šilgalis, automobilį nuomojęs iš bendrovės, kurios vadovybėje dirba jo žmona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių