Seimo klerkai gina privilegijas

Seimo kanceliarijos darbuotojai parlamento vadovybės prašo neparduoti Seimo kanceliarijai priklausančių poilsio namų Palangoje ir Švenčionių rajone.

Reikalauja lengvatų

Šį prašymą trijų Seime įsikūrusių profesinių sąjungų atstovai vakar išdėstė parlamento pirmininkui Arūnui Valinskui ir jo pavaduotojai Virginijai Baltraitienei.

"Darbdavio rūpinimasis dirbančiųjų socialiniais klausimais ir kai jie patys užsimoka už suteikiamas paslaugas, nėra jokios privilegijos", – rašoma bendrame kreipimesi į Seimo vadovybę.

Seimo kanceliarijos paslaugų darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Valentino Mačiulio duomenimis, pernai parlamento poilsio namais pasinaudojo apie 300 kanceliarijos darbuotojų.

"Galų gale atsisakymas poilsiaviečių pažeistų Seimo kanceliarijos dirbančiųjų teisėtus lūkesčius, nes kai kurie jau yra suplanavę jose savo poilsį", – rašoma kreipimesi.

Profesinių sąjungų teigimu, siūlymai parduoti poilsines yra "populistiniai, neapgalvoti ir prieštaraujantys ne tik Seimo kanceliarijos dirbančiųjų, bet ir pačių Seimo narių interesams".

Išpūstas burbulas

V.Mačiulis vakar žurnalistams sakė, kad profesinės sąjungos siūlo svarstyti variantus, kaip išlaikyti poilsines. Anot jo, galima steigti viešąją įstaigą, kuri rūpintųsi vasarnamių išlaikymu.

"Galima kiek pakelti kainas. Tos poilsinės beveik išsilaiko", – tvirtino jis. Seimo kanceliarijos duomenimis, abeji poilsio namai kasmet patiria maždaug po 30 tūkst. litų nuostolių.

Seimo profesinės sąjungos taip pat nepritaria politikų užmojams atsisakyti relaksacijos centro Seimo viešbutyje, masažo kabineto ir kirpyklos parlamento rūmuose.

"Masažo kabinetas atsirado profesinių sąjungų dėka. Pabandykite Vilniuje rasti kabinetą, kur po darbo ar prieš darbą būtų galima atlikti masažą, – kalbėjo V.Mačiulis. – Sako, kad Seime yra masažo kabinetas, trūksta tik purvo vonių. Išpūstas burbulas. Ten tik paprastas staliukas ir viskas."

Seimo vicepirmininkė V.Baltraitienė, kuruojanti kanceliarijos darbą, vakar žurnalistams sakė tikrai nesiūlysianti valdybai atšaukti savo sprendimo. Ji tik mano, kad nereikia skubinti poilsio namų perdavimo Valstybės turto fondui. Ji atkreipė dėmesį, kad neskubėti parduoti poilsio namų verčia ir objektyvios priežastys. Dabar esą kritusi nekilnojamojo turto kaina.

Juokingos kainos

Kalbėdama apie kitas paslaugas Seime V.Baltraitienė sutiko, kad rūpintis darbuotojais reikia, tačiau, anot jos, parlamento kanceliarijos darbuotojai už gaunamas paslaugas turi mokėti rinkos kainą.

"Kalbant apie relaksacijos centrą, kainos neatitinka jokios kritikos. Vien šio centro darbuotojų atlyginimams su mokesčiais "Sodrai" per metus išleidžiama apie 100 tūkst. litų", – teigė ji.

Relaksacijos centre teikiamų paslaugų kainos – itin mažos. Pavyzdžiui, valanda naudotis baseinu ir treniruokliais kainuoja 10 litų, pusvalandis soliariume – 5 litus.

Pagal kanceliarijos patvirtinus įkainius Seimo darbuotojams dvivietis kambarys be didelių patogumų poilsiavietėje ant Siaurio ežero kranto Švenčionių rajone vienai parai kainuoja nuo 29 iki 40 litų, o tas pats kambarys visai savaitei – nuo 129 iki 142 litų.

Sumanę 10 dienų pailsėti Palangoje esančioje Seimo poilsiavietėje "Viešnagė", parlamentarai turėtų sumokėti nuo 403 (dvivietis kambarys) iki 958 litų (trijų aukštų liuksas su židiniu). Jei kambarių neužima Seimo nariai ar kanceliarijos valdininkai, Palangoje apsistojantys žemesnio rango pareigūnai ar kiti gyventojai už tą pačią pastogę turi mokėti keliasdešimt litų daugiau. Keliais litais skiriasi net patalynės, kurią galima išsinuomoti, kaina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių