Šilalėje – kariuomenės ir visuomenės šventė, partizanų pagerbimas

  • Teksto dydis:

Šilalėje šeštadienį vyks Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė bei Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) jaunesniosios kartos XII-asis sąskrydis.

Viena iš renginio organizatorių, LPKTS Tarybos narė Loreta Kalnikaitė BNS sakė, kad kartu su tradicine Šilalėje rengiama kariuomenės ir visuomenės švente šiemet vyks ir jaunimo švietimui skirtas sąskrydis, kuriame tikimasi sulaukti kelių šimtų dalyvių iš visos Lietuvos.

„Jaunajai kartai stengiamasi papasakoti, kas yra tremtis, kas yra laisvės kovos, kas yra Lietuvos partizanai, kodėl paprasti žmonės taip pasišventę ėjo į kovą su priešu okupantu“, – sakė L.Kalnikaitė.

Jaunesniosios kartos sąskrydžiai vis kitame Lietuvos rajone nuo 2002 metų organizuojami kasmet, šiemet nuspręsta jį surengti drauge su kasmet Šilalėje vykstančiu renginiu.

„Paprastai per sąskrydžius vyksta varžybos, nes atvažiuoja daug jaunimo. Renginys visada yra skirtas kažkam paminėti, tai šių metų renginį skyrėme Nepriklausomybės atkūrimo 25 mečiui“, – kalbėjo organizatorė.

Renginyje vyks JAV karių ginklų ir technikos paroda, bus galima pasivažinėti šarvuočiu, pasivaišinti kareiviška koše ir arbata.

Vyks baudų metimo, virvės traukimo, kariškos estafetės, parko tinklinio varžybos, kurių nugalėtojai vėliau bus apdovanojami.

Ginkluotas pasipriešinimas sovietinei okupacijai Lietuvoje vyko 1944-1953 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių