Šilta nebus ir savaitgalį: stūgaus vėjas, naktimis – šalnos

  • Teksto dydis:

Penktadienį sugrįš smarkus vėjas, savaitgalį bus ramiau, tačiau naktimis šals.

Antroje savaitės pusėje kiek ramesnis bus ketvirtadienis: numatomi menki krituliai, dažniau pasirodys saulė, o vėjas bus kiek silpnesnis. Penktadienį situacija keisis – vėjas ir vėl įsismarkaus, daug kur nuvilnis lietus. Savaitgalio naktys bus žvarbios, vietomis dirvos paviršių nubalins šalnos, tačiau dienos bus visai neblogos – gausus lietus nemerks, numatomi pragiedruliai.

Šiandien vėjuočiausia bus prie jūros, likusioje šalies dalyje vėjas bus vos silpnesnis. Danguje netrūks pragiedrulių, tačiau kai kur protarpiais dar palis, bet negausiai. Beje, šiandien temperatūra kils aukščiau. Vietomis pietvakariniuose ir pietiniuose šalies rajonuose dieną oras šils iki 17 laipsnių. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 15, Kaune, Panevėžyje ir prie jūros apie 16 laipsnių šilumos.

Penktadienį, antroje nakties pusėje, vėjas vėl įsismarkaus. Suksis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai sieks 15–22 m/s, pajūryje 22–25 m/s. Temperatūra svyruos tarp 9–15 laipsnių. Nakties valandomis dažniau palis šiauriniuose, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose, o ryte kritulių banga keliaus gilyn į šalį. Dienos metu tarp debesų vis įsiterps saulė, protarpiais dar daug kur palis. Vėjas truputį susilpnės, laipsniu kitu bus vėsiau nei ketvirtadienį. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 14 laipsnių. Panevėžyje ir prie jūros bus apie 13, Šiauliuose apie 12 laipsnių šilumos.

Šeštadienį pūs kur kas silpnesnis šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties metu be kritulių, debesuotumas bus mažas. Temperatūra svyruos tarp 2–8 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus prie jūros. Vietomis dirvos paviršiuje numatomos šalnos. Diena bus ganėtinai graži, o negausus lietus pasirodys tik kai kur. Šilta nebus: Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 11–12, Kaune ir pajūryje iki 12–13 laipsnių.

Sekmadienio naktį vėl daug kur pasikandžios šalnos. Temperatūra svyruos tarp 2–7 laipsnių, prie jūros tarp 10–12 laipsnių. Antroje nakties pusėje vakariniuose šalies rajonuose galimas nedidelis lietus. Dienos metu sustiprės pietvakarių krypties vėjas, danguje didesnių pasikeitimų nebus – dažniau ir vėl lynos vakariniuose, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose. Įdienojus temperatūra kils truputį aukščiau nei šeštadienio dieną. Vilniuje ir Panevėžyje termometrai fiksuos 13, Kaune ir prie jūros 14 laipsnių šilumos. Šiauliuose bus apie 11 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje, dažniau palis vakarinėje šalies dalyje, o kitur bus sausiau, danguje vis nušvis saulė. Orai primins savaitgalį, o temperatūra vietomis netgi bus laipsniu kitu didesnė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu va kaip gerai

Nu va kaip gerai portretas
Naktimis apie 7 šilumos , o diena apie 15 ar 17, taip kad gražus rudenėlis, tik kad vėjuota biški. O temperatūra kaip vėsią vasarą kad būna, kai jau striukes užsivelkam vasaros metu. Prisimenu šaltą vasarą kai per visą vasarą reikėjo striukių, nes buvo šalta vasara.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių