Sinoptikai: per Kalėdas sulauksime šilumos

  • Teksto dydis:

Šv. Kūčių dieną šalyje vyraus graži balta žiema, tačiau jau per Kalėdas į šalį atkeliaus permainos, kurios pažers aibę iššūkių.

Šiandien dieną daugelyje vietovių snyguriuos, kai kur galima šlapdriba, išsilaikys plikledžio pavojus. Daugelyje vietovių vyraus neigiama temperatūra, pūs žvarbus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose dieną bus apie –4, Kaune ir Panevėžyje apie –3 laipsnius šalčio. Pajūryje temperatūra sieks 0–1 laipsnį šilumos.

Antradienio naktį gnybs –7–0 laipsnių šaltukas, dar daug kur protarpiais pasnigs. Visgi, Kalėdų dieną į šalį plūstels šiltesni orai, tai pirmiausiai pajus vakariniai šalies rajonai, kuriuose įsivyraus teigiama temperatūra, sniegas pradės tirpti, bus slidu. Dienos metu Vilniuje ir Panevėžyje išsilaikys –4, Kaune ir Šiauliuose –3–2 laipsnių šaltis. Pajūryje temperatūra šoktels iki 4 laipsnių šilumos.

Trečiadienį, antrąją Kalėdų dieną, permainos apims visą šalį, temperatūra sparčiai kils. Vietomis keliuose matomumą blogins rūkas, taip pat kelius slidins plikledis, lijundra. Nakties metu temperatūra svyruos nuo –5 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, vietomis galimas negausus sniegas, šlapdriba. Dieną bus debesuota su pragiedruliais, nedideli krituliai galimi tik kai kur, daugelyje šalies vietovių vyraus teigiama temperatūra ir svyruos tarp 0–3 laipsnių šilumos, o prie jūros bus apie 4–5 laipsnius šilumos.

Tiek ketvirtadienį, tiek penktadienį išsilaikys panašūs orai: dangų niaukstys debesys, protarpiais kris mišrūs krituliai, vyraus švelni temperatūra. Naktimis temperatūra svyruos nuo –4 laipsnių šalčio šalies šiaurėje iki 3 laipsnių šilumos prie jūros. Daug kur formuosis plikledis, bus itin slidu. Dienomis šilčiausia bus pajūryje, kur termometrai fiksuos 4–5 laipsnius šilumos. Likusioje šalies dalyje bus apie 0–3 laipsnius šilumos. Išsilaikys plikledžio pavojus, tad visiems eismo dalyviams derėtų pasisaugoti.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį stiprės šiaurės vakarų krypties vėjas. Rytiniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose jau šals stipriau, o likusioje šalies dalyje dar išsilaikys panašūs orai kaip ir penktadienį. Sekmadienį, tikėtina, kad į šalį plūstels gausesni krituliai: nuo sniego iki lietaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fuj kaip negerai

Fuj kaip negerai portretas
Ir vėl teks klampot po pliurzą su permerkusiais batais, šlapiom kojom.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių