Sinoptikai: savaitė bus šilta, sausa, tačiau dangų dengs pilki žemi debesys

Ateinanti savaitė bus šilta, daugiausia vyraus sausi orai, tačiau saulei bus sunku prasiskverbti pro pilkus žemę slegiančius debesis. Orai daugiau giedrėti ims tik antroje savaitės pusėje.

Sekmadienį dieną lietaus nenumatoma. Aukščiausia oro temperatūra - nuo 5 iki 9 laipsnių šilumos.

Pirmadienį į Lietuvą vėl ims plūsti daug šiltesnis oras iš pietų, tačiau kartu slėgs ir žemi debesys. Jie šalį užklos pilka danga, bet gausesnio lietaus neatneš, tik dėl padidėjusio orų drėgnumo gali vietomis padulksnoti, LRT Radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė. Įsivyraus pietryčių vėjas, naktį ji dar bus silpnas, o jau dieną pūs vidutinio stiprumo. Nakties metu oro temperatūra bus aukštesnė, ypač vakarinėje šalies pusėje, ir ji aukštės daugiau ryto valandomis - nuo 1 iki 4, o pajūryje bus iki 6-7 laipsnių šilumos. Dieną šiaurės rytiniuose rajonuose temperatūra pakils iki 8-10 laipsnių šilumos, kituose šalies rajonuose - nuo 11 iki 12, o pietvakarių Lietuvoje - iki 13-14 laipsnių šilumos.

Antradienis, pasak sinoptikės, taip pat bus be lietaus. Naktis išliks debesuota, oro temperatūra svyruos tarp 5-9 laipsnių šilumos. Dieną vakarinėje šalies pusėje orai turėtų giedrėti ir diena bus maloni - nuo 11 iki 14 laipsnių šilumos, pūs pietryčių vėjas.

Trečiadienį orai irgi bus panašūs, jau pradės giedrėti ir rytinėje šalies pusėje, tačiau naktis bus vėsesnė - apie 2-4 laipsnius šilumos. Dienos temperatūra šalyje bus tarp 10-13 laipsnių šilumos. Ketvirtadienį, tikimasi, kad daugiau išsigiedrys dangus ir nakties temperatūra bus žemesnė - nuo 2-5 laipsnių, kai kur pažemės ir iki nulio. Dieną turėtų išlikti nuo 9 iki 13 laipsnių šilumos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių