Sinoptikė: kitą savaitę mūsų laukia permainos

Nors sekmadienis ir pirmadienis vis dar bus šilti, kitą savaitę į Lietuvą atslinks kitokie orai, sako sinoptikė Alva Nagelytė. Jos teigimu, tai lems iš šiaurės atkeliausiantis šaltas ir sausas oras.

Sinoptikė tvirtina, kad virš Lietuvos savaitgalį yra pasklidusi šilta oro masė, todėl dienos šiltos. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį dangus išsigiedrijo ir tai lėmė temperatūros pažemėjimą bei vėsesnį nei šeštadienio rytą.

„Sekmadienio ryto valandomis temperatūra svyravo tarp 4–8, Varėnoje – tebuvo 0,5 laipsnio šilimos, Nidoje – apie 10. Daug kur nusidriekė rūkas. [...] Dieną toliau tęsis ramūs ir šilti orai. Dangus bus įvairiai debesuotas: tankesni debesys praplauks iš pietvakarių ir keliaus link šiaurinių, rytinių rajonų, vietomis trumpai ir negausiai palynodami“, – LRT RADIJUI sako A. Nagelytė.

Pasak jos, temperatūra sekmadienį šalyje daug kur kils iki 17–19, Dzūkijoje – iki 20 laipsnių šilumos. Truputį vėsiau bus vakariniame pakraštyje – apie 15–16 laipsnių šilumos.

„Kitą savaitę mūsų laukia permainos. Pirmadienis bus paskutinė šiltesnė diena. Naktį gausesnio lietaus nenumatoma, daug kur nusidrieks gana tiršti rūkai, ypač Šiaurės Lietuvoje. Temperatūra naktį svyruos tarp 6–11 laipsnių šilumos. Dieną debesys jau bus tankesni, žemesni. Antroje dienos pusėje praslinks trumpas, negausus lietus“, – prognozuoja sinoptikė.

Jos teigimu, pirmadienio dieną temperatūra jau bus pora laipsnių žemesnė nei sekmadienį – 14–18 laipsnių šilumos ir jau popietę pasijus šiaurės rytų vėjo dvelksmas. „Antradienį pradės veržtis ir sausas oras iš šiaurės. Jis pamažu sklaidys debesis, todėl temperatūra spėriai kris: šiauriniuose rajonuose iki ryto ji pažemės iki 3–4 laipsnių šilumos, o dieną daugelyje rajonų tesieks 9–11 laipsnių šilumos. Ims pūsti gana stiprus ir atšiaurus šiaurės rytų vėjas“, – perspėja A. Nagelytė.

Sinoptikės tvirtinimu, nuo trečiadienio iki savaitės pabaigos įsitvirtins šalti ir daugiausia sausi orai. Naktimis – su stipriomis šalnomis. Dienomis temperatūra gali nesiekti ir 10 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: orų prognozėruduorudens orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių