A. Širinskienė: sprendimas dėl apkaltos A. Skardžiui gali būti kitą savaitę

Apkaltos socialdarbiečiui Artūrui Skardžiui komisija Seime netrukus gali priimti sprendimą dėl apkaltos parlamentarui, sako komisijos pirmininkė. „Valstietė“ Agnė Širinskienė sako, jog kitą savaitę bus balsuojama dėl išvadų.

„Išvadų svarstymą pradėsime kitą savaitę. Kitų naujienų nėra. (...) Tikėtina, kad balsavimas prasidės trečiadienį ir galbūt reikės dar vienos papildomos dienos“, – žurnalistams trečiadienį po komisijos posėdžio teigė A. Širinskienė.

Trečiadienį komisijoje liudijo ūkio ir energetikos ministrai Virginijus Sinkevičius ir Žygimantas Vaičiūnas. Komisijos pirmininkė nedetalizavo liudijimų turinio.

Ž. Vaičiūnas žurnalistams po komisijos posėdžio sakė, kad jo buvo klausiama apie Atsinaujinančių energijos išteklių įstatymo pataisas. Jo nuomone, A. Skardžiaus rengti pasiūlymai neturėjo įtakos verslo grupėms ar jų interesams.

„Mes kalbame apie labai konkrečius keletą epizodų. Mūsų ministerijos projektai buvo vieni, siūlymai patikslinantys Seimo nario buvo kiti. Bendrąja prasme vertinant, kažkokios konkrečios įtakos ar poveikio konkrečioms verslo grupėms ar interesams, mano vertinimu, tai neturėjo“, – teigė ministras.

Prokuratūra praėjusią savaitę paskelbė nenustačiusi nusikalstamų A. Skardžiaus veiksmų ir nutraukė beveik metus trukusį tyrimą. Anot prokuratūros, nenustatyta, kad A. Skardžius savo aktyviais veiksmais būtų daręs kokią nors įtaką žemės nuomos sutarties sudarymui.

Tyrimas buvo pradėtas gavus kelių Seimo narių kreipimąsi, kad A. Skardžiaus šeima išskirtinėmis sąlygomis išnuomojo žemės sklypus vėjo jėgainėms ir teikė įstatymų pasiūlymus dėl atsinaujinančių išteklių energetikos.

Prokurorų teigimu, Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo projektai nesukūrė konkrečių, neigiamų pasekmių – jie Seimo komitetuose buvo atmesti ir įstatymo galios neįgavo. Vien tai, jog  A. Skardžius dalyvavo teisės aktų rengimo procese, nesuteikia pagrindo teigti, kad tokie jo veiksmai yra nusikalstami, nurodė prokuratūra.

Atliekant ikiteisminį tyrimą taip pat keltas klausimas dėl vienos saulės elektrinių projektą plėtojusios Baltarusijos įmonės galimos įtakos A. Skardžiaus veiklai ir galimam jo piktnaudžiavimui vykdant parlamentinę veiklą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad A. Skardžius, turėdamas tiesioginių sąsajų su Baltarusijos įmone, taip pat eidamas Seimo parlamentinės grupės ryšiams su Baltarusija pirmininko pareigas, tokiais savo veiksmais galėjo sukelti abejonių dėl vykdomos parlamentinės veiklos ir pažeisti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje nuostatas. Prokuratūra nurodė ikiteisminio tyrimo medžiagą perduosianti Vyriausiajai tarnybinei etikos komisijai.

Dėl minėtų epizodų Seime pradėtas A. Skardžiaus apkaltos procesas. Kol kas specialioji komisija nėra priėmusi sprendimo, ar mato pagrindą, kad parlamentaras galėjo sulaužyti priesaiką ir pažeisti Konstituciją. Šį sprendimą komisija turėtų priimti iki birželio pabaigos.

A. Skardžius yra Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nesupratau....Tai ar jis gerietis,ar blogietis?Jo vardu net gatvė pavadinta...

Bukaprociam

Bukaprociam portretas
Isaiskino visas aferas del independens, tai dabar nori nuteist,bet jus cia parasiusieji ar tikrai gaunat is aferos pinigu, kad irgi nekalta puolat ar tokia zadanija,subinlaiziam!

tokiussocdemonu /genijus/

tokiussocdemonu /genijus/ portretas
kuo greiciau i cype.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių