Siūlo ištirti, ar iš tiesų dėl T. Matulionio mirties kaltas sovietų saugumas

  • Teksto dydis:

Praėjus kiek daugiau kaip savaitei, kai arkivyskupas Teofilius Matulionis buvo paskelbtas palaimintuoju, imta svarstyti, kad reikėtų išsiaiškinti, ar iš tiesų prie jo mirties 1962 metais prisidėjo sovietinis saugumas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Popiežius Pranciškus, Vatikane skelbdamas apie Vilniuje vykstančias T. Matulionio beatifikacijos iškilmes, pasakė, kad jis buvo nužudytas. Tai ženklas mums pasižiūrėti į save. Bažnyčia tyrė ir ištyrė, o ar valstybė tyrė? Ar valstybei aktualu nustatyti tiesą?“, – teigia šią idėją viešai iškėlęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Kaišiadorių vyskupijos generalvikaras teologijos daktaras Algirdas Jurevičius pasakojo, jog tyrimas dėl palaimintojo T.Matulionio galimo nunuodijimo jau atliktas prieš 17 metų - 2000-aisiais, renkant medžiagą jo beatifikacijos bylai. Tuomet arkivyskupo palaikai buvo ekshumuoti ir ištirti.

„Tyrime dalyvavo ne tik vietiniai, bet ir iš Vilniaus atvykę teismo medicinos ekspertai. (...) Tačiau nusikaltimo sudėties nerado ir klausimą paliko atvirą“, - prisiminė A.Jurevičius.

Vilniaus universiteto istorikas, Katalikų bažnyčios istorijos specialistas, arkivyskupo biografijos tyrinėtojas Arūnas Streikus neatmeta galimybės, kad T. Matulionis galėjo tapti nužudymo auka, neatmetė, nors tiesioginių įkalčių, jo teigimu, nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: "Bažnyčia tyrė ir ištyrė, o ar valstybė tyrė? Ar valstybei aktualu nustatyti tiesą?“, – teigia šią idėją viešai iškėlęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis" - va ir parodė 'dėdulė' savo TIKRĄJĮ veidą: "KGB negalima šmeižt!".

AnI

AnI portretas
Neturit ka veikti tai ieskot ,,slieku,,Yra daugiau del ko pasirupinti.

ANTANAS

ANTANAS portretas
DUOKIT MIRUSIAM RAMYBE IR NESIKUISKITE JO KAULUOSE KOKS DABAR SKIRTUMAS IR KA TAI PAKEIS TIK V.LANSBERGIO ZAIDIMAS .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių