Siūlo nuo pareigų nušalinti Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos vadovą

  • Teksto dydis:

Seimo Neįgaliųjų teisių komisija trečiadienį pasiūlė socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui nušalinti nuo pareigų Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos direktorių Manfredą Žymantą.

Komisija šį siūlymą teigia grindžianti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informaciją „apie sisteminės korupcijos apraiškas, nustatant neįgalumą ir darbingumą Tarnybos Klaipėdos ir Šiaulių teritoriniuose padaliniuose“.

Jos rašte ministrui taip pat raginama imtis realių priemonių korupcijos apraiškoms Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyboje pašalinti ir iš esmės peržiūrėti, kaip neįgalumas bei darbingumas yra nustatomas.

STT pirmadienį pranešė tirianti keliasdešimt korupcinių nusikaltimų epizodų, kai neįgalumas ar darbingumas žmonėms buvo nustatomas davus kyšį. Įtarimai pateikti devyniems Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos ir Šiaulių teritorinių padalinių tarnautojams, taip pat gydytojui, klinikos savininkui ir keliems pacientams. Pacientų galimai duotų kyšių dydis siekia 400-600 eurų.

Tarnybos direktoriaus Sauliaus Urbanavičiaus teigimu, neįgalumo nustatymo srityje korupcijos apraiškos tebėra sisteminės. Anot jo, pareigūnai aptinka korupcijos apraiškų nustatant neįgalumą ir darbingumą daugiau nei 15 metų.

Reaguodamas į situaciją, socialinės apsaugos ir darbo ministras žada peržiūrėti neįgalumo ir darbingumo nustatymo tvarką bei patikrinti daugiau sprendimų, kai žmones nuspręsta terminuotai pripažinti neįgaliais ar nedarbingais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raimundas

raimundas portretas
O tai gal jis buves mentas ( ne policininkas, bet mentas) ?

vhj

vhj portretas
Kodel trinami komentarai ir Kaune tas pats

Kodel jis nesedi?

Kodel jis nesedi? portretas
Slykstus subjektas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių