Skurdžiai gyvenantys žmonės dalį vaistų galėtų pirkti be priemokų?

Seimas spręs, ar leisti maždaug 165 tūkst. mažas pajamas gaunančių ir skurdžiai gyvenančių žmonių pigiausius kompensuojamus vaistus pirkti be jokių priemokų.

2020 metais tam valstybė ketina skirti 2,5 mln. eurų.

Tokia lengvata nuo 2020 metų galėtų naudotis senatvės pensininkai ir neįgalieji, jeigu jų pajamos – pensijos, socialinės išmokos, pašalpos – nesieks 95 proc. praėjusių metų minimalių vartojimo poreikių – dabar šis rodiklis siekia 176–251 eurą, priklausomai nuo kartu gyvenančių žmonių skaičiaus.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti tokias Sveikatos draudimo įstatymo pataisas.

Jas pristatęs sveikatos ministras Aurelijus Veryga tikino, kad pataisos leis sumažinti šalies gyventojų išlaidas vaistams. Anot jo, ateityje be priemokų vaistus galėtų gauti daugiau žmonių.  

„Tai ta priemonė, kurią mums rekomenduoja tarptautinės organizacijos“, – teigė A. Veryga.

Ministras pabrėžė, kad visiems senatvės pensininkams neįmanoma padengti visų kompensuojamųjų vaistų priemokų: „Tai būtų socialiai neteisinga, nes yra pagyvenusių žmonių, kurių pajamos nėra mažos“. 

Pasak A. Verygos, 2,5 mln. eurų tokiai priemonei per metus turėtų užtekti.

Tačiau socialdemokratas Algimantas Salamakinas prognozavo, kad tai labai menka suma ir lėšų gali pritrūkti.

Vidutinė pensija vasario mėnesį siekė 344,2 euro. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Kaip vaistininkai turi daryti, jei įprastinė pakuotė ir dozė buvo 30 tab., dabar gauna tik po 25 tab. ? Tai 5 gal atkirpti ir pridėti, ar kaip? Sakė taip yra ir gipsas...

...

... portretas
Bet koks 'vaistas' - nuodas!

aaaa

aaaa portretas
kiek žinau šveicarijoje gydytojo išrašyti receptiniai vaistai nemokami, neprikalsuimai nuo turtinės padėties, beje kaip ir baisiosios sovietų sąjungos laikais - pagal receptą--NEMOKAMI VISIEMS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių