ŠMM siūlo reorganizuoti Marijampolės kolegiją

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) sudaryta kolegijų vertinimo darbo grupė siūlo reorganizuoti Marijampolės kolegiją – paversti ją paslaugų centru arba prijungti prie Kauno kolegijos. 

Pasak ŠMM viceministro Giedriaus Viliūno, visi kolegijos veiklos rodikliai yra vieni prasčiausių tarp Lietuvos kolegijų ir esą nebetenkina minimalių slenksčių, kurie buvo nustatyti 2000-aisiais steigiant kolegijas.

Kaip rašo portalas 15min.lt, anot jo, kolegijos studentų skaičius turėtų siekti bent bent 800, tačiau čia studijuoja tik 576 studentai, jų skaičius per 4 metus sumažėjo trečdaliu.

Svarstoma kolegiją prijungti prie Kauno kolegijos arba pertvarkyti ją į savotišką paslaugų centrą, kuris miestui ir regionui aktualioms studijoms vykdyti pasikviestų kitas aukštąsias mokyklas, kurtų jungtines studijų programas su kitomis aukštosiomis mokyklomis ir plėtotų inovacinę veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokykla

Mokykla portretas
Turi labai senas tradicijas, pedagogų rengime tradicijos yra net istorinės. Bet negailestinga demografija viską paverčia būtent istorija be ateities:(((

boba

boba portretas
na visi žino kokue ten dėstytojai, tai rezultatas nestebina, paleisti tokias įstaigas vėjais ir nesvaistyti mokesčių mokėtojų pinigų veltui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių