Šokiruojantis D. Bradausko žodynas: Guogai papą čiulpia, aš juos už konkolų paėmęs

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija paviešino kai kurias penktadienį atleisto Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo Dainoro Bradausko ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio pokalbių ištraukas.

Pasak finansų ministro Viliaus Šapokos, pokalbiuose D.Bradauskas vartojo kalėjimo žargoną, niekino valstybės vadovus. Ministras sakė, kad susipažinus su pokalbiais jo „neapleidžia tas svetimos gėdos jausmas“.

Pasak D. Bradausko veiklą tyrusios Finansų ministerijos komisijos išvados, D.Bradauskas viešoje vietoje vykusiuose susitikimuose su R.Kurlianskiu (viešbučio „Amberton“ restoranas „La Cave“; viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ kavinė) buvo labai nemandagus, vartojo daug rusiškų necenzūrinių žodžių, žargonų („dedam skersą, pacherinau, prišugalinau“), elgėsi neprofesionaliai ir rodė aiškią nepagarbą aukščiausiems valstybės politikams, pareigūnams bei institucijoms, juos šmeižė, įžeidinėjo („Guogai papą čiulpia“), demonstravo savo galias ir galimybes („aš nebijau nieko“, „su darbiečiais, su paksistais aš dabar biškį juos už konkolų paėmęs“, „bus blogai tau ir tavo tėvui“, „norėjau imt Palucką, nes jis naglas, šlykštus tipas yra“).

Anot išvadų, D.Bradauskas nevengė viešųjų ir privačių interesų konfliktų („gerai pagalvok, kur tavo personalijai ne tokie geri santykiai, ar nėra santykių“, „norėčiau susipažinti su Eligijum, kad būtų tiesioginis kontaktas“, „su konservais irgi yra neutralu“), priiminėjo dovanas („ čia va, gimtadienio proga. Čia Lietuvoj yra kokį 30 žmonių, kurie tokį turi“), piktnaudžiavo savo įgaliojimais ( „esu pasakęs chebrai taip, sakau, fanatizmo nereikia..“, „bandau nukreipt, kad pagrindinis tikslas yra nustatyti įstatymų spragas“).

D.Bradauskas ministerijai pateiktame paaiškinime nurodė, kad su R.Kurlianskiu susitikinėjo ne kaip su privačiu asmeniu ir ne asmeniniais klausimais, o kaip su vienos stambiausių Lietuvoje žiniasklaidos grupės vadovu.

Tyrimo išvadas Finansų ministerija skelbia šiuo adresu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
idomu,ar ir VOKIETIJOJE,Mokesčių vadas po restoranus vaikšto dienos,mmeu susitikinėja su visokio plaukio veikėjais........pasakoja,kokie su kuo santykiai....,...o žodynėlis buv vado,tai nežinau ,ar kas yra girdėjęs........galiausiai,kai valstybė milijardais išvogta,niekas vagių neieško-o valstybėje didžiausi nusikaltėliai dori mergaitės seneliai....žiauru,kokioje valstybėje gyvenam...poniai prezidentei galim padėkoti už teisėsaugą....

Aha

Aha portretas
Na, čia normali teisinė leksika - visi mokesčių inspekcijų vadovai panašiai kalba. Pavyzdžiui, mokėk mokesčius, o tai paimsiu už konkolų, arba, čiulpk papą jei nori gauti mokestinę lengvatą ir t.t.

Agota

Agota portretas
Koks chamas tėvas - toks chamas ir sūnus. Matomai toks tos šeimos žodynėlis
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių