Specialistai sukritikavo nuteistųjų sugrąžinimą į visuomenę

Specialistai sako, kad bausmę atlikusių nuteistųjų sugrąžinimas į visuomenę nėra efektyvus.

Viena to priežasčių – itin ilgos įkalinimo bausmės bei nepakankamai įgyvendinamos alternatyvios bausmių įgyvendinimo programos. Pagal gyventojų skaičių, Lietuvoje yra daugiausiai kalinčių žmonių Europoje.

Probacijos sistemos reforma Lietuvoje imta vykdyti 2012 m. Pradėtos įgyvendinti teigiama užsienio šalių patirtimi paremtos resocializacijos priemonės. Per penkerius metus asmenų, kurie dalyvavo nusikalstamo elgesio keitimo programose, skaičius padvigubėjo.

Vertinama visų probacijos tarnybų prižiūrimų žmonių nusikalstamo elgesio rizika. Vis dažniau taikomas elektroninis jų stebėjimas. Vis dėlto, nepaisant diegiamų naujovių, pagal kalinčių asmenų skaičių Lietuva išlieka pirmaujanti valstybė Europos Sąjungoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
Si sistema iskrypusi ir korumpuota. Neteisinu pedofilu, prievartautoju ir pan. Isgamu kuriuos reikia izoliuoti ar isvis sunaikinti, bet realiai Nera jokio pataisos principo, niekas cia net nenori padeti suklydusiems gryzti I visuomene pasitaisiusiems, nes neparanku.paleidzia I laisve lygtinai tik narkomanus ir benamius nes zino kad jie greit grys .,o kadangi skaicius nemazeja tai ir etatu nereikia naikinti.mazinimas kaliniu skaiciaus uztruks tiek kol seni mentai neiseis i pensijas vienas po kito. Kaip gali zmogus pasitaisyti jei ji uzdaro tarp 'siuksliu' pvz : 5 metams.

Osvaldas

Osvaldas portretas
Įkalinimas lietuvoje iš esmės skirtas sužlugdyti žmogų, jį visomis prasmėmis žlugdo, naikina, išūgdo nusiklatelį, iš ten žmonės įšėję neturi kito pasirinkimo kaip tik tapti pastoviu šių įstaigų gyventoju, tai daro pati valstybė!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių