Specialistas: jei po darbo nebespėsime įsigyti alkoholio, tikslas bus pasiektas

2018 metų sausio 1 dieną įsigalioja nauja alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka. Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) atstovai tikisi, kad žmonės greit perpras pokyčius ir laikysis naujos tvarkos.

Nuo Naujųjų metų parduotuvėse alkoholiu bus prekiaujama pirmadieniais–šeštadieniais nuo 10 valandos iki 20 valandos, o sekmadieniais – nuo 10 valandos iki 15 valandos. Pasak NTAKD Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus vedėjo Jurgio Kazlausko, vienas pagrindinių tokių pokyčių tikslų – mažinti alkoholio prieinamumą.

„Paprastai sakant, jei važiuodami po darbo nebespėsime įsigyti kažko, na , tada įstatymo tikslas bus pasiektas“, – sako NTAKD atstovas.

Anot J. Kazlausko, didelė naujovė, į kurią ypač rekėtų atkreipti dėmesį  – draudžiamu laiku alkoholio iš viešojo maitinimo įstaigos vartotojai išsinešti negalės. Pavyzdžiui, vartotojas šiuo paros laiku negalės iš viešojo maitinimo vietos namo pasiimti butelio vyno, išsinešti su savimi alaus bokalo ar pan. Nesilaikant šių apribojimų, nuobaudos bus taikomos ne tik pardavėjams, bet ir draudžiamu paros laiku alkoholinius gėrimus iš kavinių, barų ar kitų viešojo maitinimo vietų išsinešantiems klientams.

 

 

J. Kazlauskas taip pat pažymi, kad nuo kitų metu uždraudžiama alkoholio reklama. Tiesa, bus išimčių: informaciją apie alkoholinius gėrimus galėsime rasti alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių interneto svetainėse, parduotuvėse ir viešojo maitinimo vietose, taip pat alkoholio verslu užsiimančių įmonių pastatų iškabose ir ant šių įmonių automobilių. Svarbu tai, kad įmonės, prekiaujančios alkoholiniais gėrimais, alkoholio reklamos negalės skleisti socialiniuose tinkluose.


Šiame straipsnyje: alkoholisalkoholio prekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

xe

xe portretas
2 rankom uz bet kodel tik alkogolis.........visos parduotuves nuo 10 iki 16 val

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Dar tokiu debilu nera niekur pasaulyjae kaip musu valdzia

Anonimas

Anonimas portretas
Pirmai rusas girde o dabar kas.Kaip tam uzsienij sako gert negerai o nuo gerimo pats turi valdytis .Bobute problemu neisspres nes mes visi ju turim daugiau ar maziau.Cia jau nuo musu priklauso.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių