Sprendimas dėl trylikto „darbiečių“ viceministro - kitą savaitę

Premjeras socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius žada, jog klausimas dėl trylikto viceministro posto Darbo partijai bus išspręstas kitą savaitę.

„Jokių nematom problemų, artimiausiu metu ji bus išspręsta, kitos savaitės bėgy, manau, bus vienas ar kitas sprendimas priimtas, laikysimės susitarimo“, - po valdančiųjų partijų vadovų susitikimo trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

Sutarimu dėl konfliktinės situacijos sprendimo sakė esąs patenkintas ir Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas. „Tai, ką šiandien sutarėm, kad kitoj savaitėj turi būti priimti sprendimai. Trylika viceministrų vis tiek bus, ir tas žmogus (viceministru nepasirinktas M.Bekešius - red.) nebus pamirštas“, - sakė DP lyderis.

Klausiamas, ar „darbiečiai“ gaus viceministro postą kitoje ministerijoje, V.Uspaskichas sakė nenorintis konkretizuoti, tik pažymėjo, jog 13 viceministrų kvota „darbiečiams“ bus išlaikyta.

„Palaukit, premjeras imasi asmeniškai, premjeras pasakys išspręsti, ir išspręs“, - į klausimus, kokie galimi sprendimų variantai, atsakė V.Uspaskichas.

Vietoj „darbiečių“ pasiūlyto Mantvydo Bekešiaus ketvirtuoju viceministru socialdemokratų deleguotas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasirinko Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dirbusį Andrių Krivą. L.Linkevičius M. Bekešių viceministru atsisakė skirti dėl kompetencijos stokos. Ministras teigė apie tai pranešęs dar sausio viduryje ir nesulaukęs kitų kandidatūrų iš Darbo partijos.

DP vicepirmininkas Vytautas Gapšys komentuodamas situaciją yra pareiškęs, jog socialdemokratų deleguotam užsienio reikalų ministrui atsisakius skirti viceministru DP kandidatą, valdančiosios koalicijos sutartis buvo sulaužyta. V.Gapšys tvirtino, jog Darbo partija koalicijos politinėje taryboje reikalaus, kad jai nesuteikus viceministro posto Užsienio reikalų ministerijoje, už praradimą būtų kompensuota ir išlaikyta koalicijos sutartyje numatyta 13 viceministrų kvota.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Iš koalicinių partijų pirmininkų trečiadienio pasitarime dalyvavo dviejų vadovai - A.Butkevičius ir V.Uspaskichas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių