Strateginės transporto įmonės mokysis reaguoti į hibridines grėsmes

  • Teksto dydis:

Valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ kartu su kitomis strateginėmis susisiekimo įmonėmis,  kariuomene ir „Aro“ pajėgomis trečiadienį praktikuosis, kaip reaguoti į hibridines grėsmes.

„Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška sako, kad pratybos „Hybrid Wind IoT 2018“ yra pernai rugsėjį  vykusių pratybų „Geležinės akies žvilgsnis 9/11“ tąsa.

„Rugsėjo 11 dieną testavome mūsų gebėjimus spręsti hibridinius saugumo iššūkius – nuo kibernetinių išpuolių iki bendradarbiavimo su specialiosiomis tarnybomis. Trečiadienį bus išpildyta viena šių pratybų išvadų – rekomendacija surengti viso susisiekimo sektoriaus pratybas, kurių metu bus įsitikinta skirtingų įmonių ir tarnybų gebėjimu likviduoti hibridines grėsmes strateginiuose valstybės objektuose“, – pranešime spaudai cituojamas M. Bartuška.

Anot jo, pratybose dalyvaus 16 skirtingų institucijų ir maždaug 1 tūkst. specialistų.

Be „Lietuvos geležinkelių“, jose dalyvaus Klaipėdos uostas, „Oro navigacija“, Lietuvos oro uostai, Lietuvos radijo ir televizijos centras ir Lietuvos transporto saugos administracija, Centrinis Klaipėdos terminalas, taip pat policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“ ir Lietuvos kariuomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
vel karine propoganda....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių