STT: Širvintų rajono socialinio būsto administravimas kelia korupcijos riziką

  • Teksto dydis:

Širvintų rajono savivaldybė administruodama ir skirstydama socialinį būstą nepakankamai užtikrina skaidrumą, tvirtina Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Tai STT konstatavo atlikusi korupcijos rizikos analizę Širvintų rajono savivaldybėje.

Pareigūnų nuomone, dabar nustatyti kriterijai neužtikrina socialinio būsto administravimo skaidrumo. STT nurodo, kad ne iki galo detalizuota, kokiu santykiu yra paskirstomas socialinis būstas kiekvienam sąrašui, taip pat nėra aišku, kokiais kriterijais vadovaujantis nustatyti konkretūs būsto skyrimo prioritetai.

Pareigūnai pasigedo viešai prieinamos informacijos apie jau išnuomotą socialinį būstą, taip pat nenumatyta, kokius konkrečiai dokumentus reikia pateikti norint pretenduoti į šį būstą, plačiau nereglamentuojama ir atsisakymo tenkinti prašymą procedūra.

STT pasiūlė nustatyti aiškius ir objektyvius socialinio būsto fondo paskirstymo kriterijus, taip pat spręsti, ar sudaryti savivaldybės administracijos komisiją, kuri administracijos direktoriui teiktų pasiūlymus dėl socialinio būsto nuomos.

Be to, tarnyba siūlo aiškiau reglamentuoti gyvenamųjų patalpų nuomos mokesčio dydžio nustatymą, detalizuoti turto nuomos konkursus organizuojančių ir vykdančių komisijų sprendimų priėmimo tvarką.

STT korupcijos rizikos analizes socialinio būsto administravimo ir ilgalaikio materialiojo turto valdymo srityse šiemet jau atliko Kelmės, Trakų, Širvintų ir Kauno rajonų savivaldybėse. Šiuo metu analizuojama Šilutės, Pakruojo, Marijampolės rajonų savivaldybių veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių