STT sulaikė NMA Teisės departamento direktorių T. Jakutį

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) Teisės departamento direktorių Tautvydą Jakutį.

Įtariamas prekyba poveikiu ir kyšininkavimu

Kaip informuoja STT, direktoriui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo.

2014 metais STT pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą dėl kito NMA departamento vadovo korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, 2015-ųjų kovą Vilniaus miesto apylinkės teismas konstatavo, kad buvęs NMA Kontrolės departamento direktorius Vygintas Dūda reikalavo iš NMA darbuotojo 10 tūkst. litų (beveik 3 tūkst. eurų) kyšio ir dalį šios sumos priėmė.

Žiniasklaida vasarį taip pat skelbė, kad žemės ūkio ministrą Bronių Markauską pasiekė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) raštas su informacija apie ministerijai pavaldžios NMA darbuotojų, tarp jų ir direktoriaus Eriko Bėronto, galimą piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

Remiantis raštu, agentūros darbuotojai galėjo perduoti konfidencialią informaciją su Seimo nariu, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoju Viktoru Rinkevičiumi susijusiai įmonei „Biržų žemtiekimas“, kuriai šiuo metu vadovauja buvęs NMA vadovas Saulius Silickas.

Sausio pabaigoje FNTT apklausė E. Bėrontą ir atliko kratas Nacionalinėje mokėjimo agentūroje. Tuomet B.Markauskas teigė, kad teisėsauga tiria S.Siliciko administruotus projektus.

Ministras laukia informacijos

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas teigia dar laukiantis informacijos apie antradienį sulaikytą Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) Teisės departamento direktorių Tautvydą Jakutį.

„Gavau informaciją iš tarnybos (Specialiųjų tyrimų tarnybos - BNS) ir agentūros (NMA - BNS) vadovas (Erikas Bėrontas - BNS) skambino, bet jis ne Lietuvoje, tai aš savais kanalais nesiaiškinau ir nesiaiškinsiu, lauksiu. (...) Agentūros vadovas sakė, kad yra atliktas toks veiksmas, bet nesakė kodėl - nežinau, ar dėl to, kad nežino, ar dėl to, kad jam pačiam tai naujiena“, - BNS sakė B. Markauskas.

Ministras teigė asmeniškai nepažįstantis T. Jakučio ir negalintis vertinti jam pareikštų įtarimų.

„Sakė, kad jis (T. Jakutis - BNS) vakar buvo ministerijoje, aptarinėjo sankcijas. Keista situacija buvo, nes dalyvavo ir STT pareigūnai, šalia vieni kitų sėdėjo, bet aišku, kad ne apie tai kalbėjo. Man nėra su juo tekę bendrauti, negalėčiau pasakyti savo nuomonės“, - teigė ministras.

STT antradienį pranešė T. Jakučiui pareiškusi įtarimus dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo. Daugiau informacijos apie tyrimą teisėsauga neteikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
dar ne 1 soc....demona reikia isaiskinti...

...

... portretas
Pagarba STT.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių