Sugrįš žiema: sinoptikai žada šlapdribą ir net pūgas

Kita savaitė bus drėgna, vėsesnė ir vyraus stiprūs vėjai, LRT RADIJUI sako sinoptikė Edita Gečaitė.

Anot jos, krituliai vyraus ne tik sekmadienį, bet ir visą likusią savaitę. Be to, antradienį dulksną ir lietų turėtų pakeisti šlapdriba, o kai kur – netgi pūga.

„Sekmadienį šalies orus ir toliau lems ciklono pietinė dalis. Į šalį iš šiaurės vakarų, vakarų keliaus kritulių debesys. Jie praslinks per daugelį rajonų, daugiausia lis. Pietvakarių vėjas bus dar gūsingesnis. Didesnėje šalies dalyje gūsiai sieks 15–18 m/s. Termometrai rodys 2–5 laipsnių šilumą“, – nurodo sinoptikė.

Anot jos, sekmadienį stipresnis vėjas vyraus vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyje, tačiau jis neaplenks ir kitų rajonų.

„Pirmadienio naktį krituliai vis dar kris daugelyje rajonų. Sausesnė bus tik antra nakties pusė, bet jau rytą iš šiaurės vakarų atslinks nauji ciklono debesys, kurie dieną slinks per visą šalį. Vis dar vyraus lietus, nes temperatūra tiek dieną, tiek ir naktį bus teigiama, o pietvakarių vėjas išliks gūsingas“, – tvirtina E. Gečaitė.

Jos teigimu, krituliai turėtų pakisti tik antradienį: „Antradienį krituliai tęsis, lietų pakeis šlapdriba, kai kur – sniegas. Dieną kai kur gali kilti ir trumpa pūga, nes šiaurės vakarų vėjas bus stiprus, gūsiai sieks 15–20 m/s, temperatūra tiek dieną, tiek ir naktį sieks 1–6 laipsnius šilumos, tačiau jau antroje dienos pusėje ji ims kristi, o trečiadienio naktį, tolstant ciklono debesims, į šalį veršis jau šaltesnis oras.“

Pasak sinoptikės, nuo trečiadienio temperatūra turėtų kristi iki 2–7 laipsnių šalčio, todėl rytų Lietuvoje vietomis truputį pasnigs.

„Reikėtų būti atsargiems, nes atšalus daugelyje rajonų ims formuotis plikledis, o dienos metu trečiadienį į Lietuvą slinks nauja kritulių zona – snigs, kris šlapdriba, vietomis numatoma pūga, pietvakarių vėjo gūsiai kai kur sieks 15–20 m/s. Jau nebus taip šilta, kaip sekmadienį. Pirmadienį temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos“, – nurodo E. Gečaitė.

Ji priduria – iki pat savaitės pabaigos turėtų išsilaikyti drėgni orai ir gūsingas vėjas, tačiau nuo ketvirtadienio į šalį turėtų sugrįžti šiek tiek šiltesni orai.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

sostinė

sostinė portretas
Jėga ir Kaunas. Kur dar pamatysi centrinėje gatvėje visus suolus, šaligatvį, plikus gėlynus varnų apdergtus. Čia - tai sostinė.

KELIAS DIENAS

KELIAS DIENAS portretas
praleidome Klaipedoje ir neringoje-oras dregnas-taciau malonu matyti grazejancia Klaipeda,sviesos ir lazeriu sou, instalecijomis,puikus DOMSAICIO IR LAIKRODZIU muziejai. KLAIPEDA JEGA-KULTUROS SOSTINE SU MALONIAIS ZMINEMIS

...

... portretas
Tie sinoptikai iš Taro kortų buria - vieną dieną vienaip, o kitą jau visai priešingai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių