Sutvarkyta 14 senelių globos namų visoje Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Visoje Lietuvoje net 264 „Aviva Lietuvos“ savanoriai – darbuotojai, finansų konsultantai ir jų šeimų nariai – kasmetinėje socialinėje akcijoje susitelkė bendram tikslui – 14 senelių globos namų tapo švaresni ir jaukesni. Aplinkos tvarkymo akcijos dalyviai tvarkė senelių namų aplinką ir bendravo su čia gyvenančiais senjorais.

„Gera jausti, kad savo socialine iniciatyva realiai geriname senjorų kasdienybę. Važiuodami pas tuos, kurie savo gyvenimo rudenį leidžia globos namuose, dar labiau įvertiname savo darbo prasmę ir poreikį garsiai kalbėti apie svarbų tikslą – rūpintis savo ateitimi“, – sako gyvybės draudimo ir pensijų bendrovės „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Šių metų akcijoje iš viso Lietuvoje sutvarkyta 14 senelių globos namų, kuriuose savanoriai darbavosi 44 valandas. Pagrindiniai šių metų akcijos darbai buvo langų valymas ir įvairių augalų sodinimas. Iš viso nuvalyta beveik 700 langų, pasodinta 215 gėlių bei medžių sodinukų, įkurtas alpinariumas. Taip pat surinkta 0,8 tonos šiukšlių ir sutvarkyta daugiau nei 2 hektarai slaugos namų teritorijų.

„Tokių akcijų dėka jauti, kad šalia yra draugai, kuriems rūpi tai, ką tu darai. Savanoriški darbai, skatinantys visuomeniškumo jausmą – tiesus kelias pilietinės visuomenės link. Labai smagu, kad pas mus ateina žmonės, kurie, nesitikėdami kažko gauti mainais, yra pasiruošę padėti kitiems. Tai – bundančios visuomenės požymis“, – sako Kauno slaugos ligoninės direktorė Rita Kabašinskienė.

Jos teigimu, kartais, net ir norėdamas kažką pakeisti ir padaryti daugiau, ligoninės personalas neturi tam nei pajėgumų, nei išteklių. Jau antrus metus iš eilės „Aviva Lietuvos“ darbuotojų pagalba tvarkant ligoninės aplinką kelia saugumo jausmą ir suteikia stimulo judėti į priekį.

„Tokia pagalba – tai ne tik visuomeniška parama, bet ir konkretūs darbai, kuriuos matome  kiekvieną dieną ateidami į darbą. Tvarkinga aplinka ir žydinčios gėlės pakelia nuotaiką ir darbuotojams, ir ligoniams. Dabar pas mus yra gražiau, gavome papildomą meilės ir dėmesio injekciją į kasdienybę“, – teigia R. Kabašinskienė.

Senjorų socialinės globos namų Vilniuje direktorius Vytautas Gricius komentuoja, kad globos namuose labai laukiami žmonės, kurie savanoriškai  skiria savo laiką kitiems, dovanoja gerus darbus ir bendrauja.

„Gausaus būrio „Aviva“ savanorių dėka senjorų namai prisipildė jaunatviškos energijos, tapo jaukesni, švaresni, geresni gyventi. Savanoriškos veiklos rezultatai sustiprina tikėjimą žmonių bendrystės galia ir neša dalijimosi džiaugsmą“, – sako Senjorų socialinės globos namų direktorius.

Aplinkos gražinimo akcijas gyvybės draudimo ir pensijų bendrovė „Aviva Lietuva“ organizuoja kasmet nuo 2009 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių