Svarbiausi savaitės įvykiai – citatose

  • Teksto dydis:

Naujienų agentūra BNS primena svarbiausius šios savaitės Lietuvos įvykius skambiausiose citatose.

PIRMADIENIS

„Nenoriu būti blogu pranašu, bet tikėtina, kad apie 30 proc. dabar rinkoje veikiančių įmonių neatitiks šio (finansinio patikimumo) reikalavimo ir turėsime juos informuoti, kad jei per šešis mėnesius neišspręs savo problemų, jų kelionių organizavimo pažymėjimai bus panaikinti“. Valstybinio turizmo departamento laikinasis vadovas Juozas Raguckas sako, kad nemokia pasiskelbusi kelionių agentūra „Fresh Travel“ turbūt nebus paskutinė.

„Nematau priežasčių, kodėl iškabos „Coffee Inn“, „Swedbank“ turėtų būti suprantamos kaip grėsmė lietuvių kalbai“. Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius komentuoja Seimo planus valstybinės lietuvių kalbos statusą įtvirtinti konstituciniu įstatymu.

„Jokio nusikaltimo nepadariau, prieš mane buvo surengta provokacija. Nežinau, kas čia vyksta. Skųsime“. Dėl piktnaudžiavimo nuteistas Valstybinės ligonių kasos vadovas Algis Sasnauskas kategoriškai neigia savo kaltę ir kaltina farmacininkus. Po nuosprendžio jis nušalintas nuo pareigų.

ANTRADIENIS

„Nežinau, vardan ko mes kaunamės. Ar svarbiausias dalykas yra gerai ir objektyviai planuoti pajamas ir paskui nesusilaukti problemų jau vykdant biudžetą metų eigoje, ar vis dėlto pagrindinis tikslas yra stengtis žūtbūt, kad Fiskalinės drausmės įstatymas nepančiotų rankų?“. SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda sako, kad diskusijose dėl biudžeto akcentai dedami ne ten.

„Gerų Lietuvos ir Lenkijos santykių griovimas naudingas tik Kremliaus imperialistinei politikai“. Šiuos Lenkijos disidento, publicisto Adamo Michniko žodžius oficialiame pranešime priminė Seimas, skyręs jam Laisvės premiją.

TREČIADIENIS

„Kai kalbi apie mūsų konkursus ir kada laimi patys pigiausi, visi nustemba - kaip gali būti pats pigiausias ir pats geriausias maistas mokyklose“. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius sako, kad dėl blogų viešųjų pirkimų sąlygų Lietuvos vaikai mokyklose gauna blogą maistą.

„Partija yra labai svarbu, bet ypač svarbu yra kompetencija“. Socialdemokratė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė aiškino partijos kolegos viceministro Eriko Mačiūno pasitraukimą iš pareigų po pokalbio apie jo darbą.

KETVIRTADIENIS

„Ukraina šiandien kovoja už visos Europos taiką, už visus mus. Jeigu teroristinė valstybė, kuri vykdo atvirą agresiją prieš savo kaimynę, nebus sustabdyta, ta agresija gali išplisti Europoje ir toliau“. NATO vadovo vizito išvakarėse Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė perspėja dėl Rusijos grėsmės Europai.

PENKTADIENIS

„Būtų gerai, jei Lietuvos prezidentė pašvelnintų savo „komjaunuolišką įkarštį“, nekompleksuotų dėl savo „sovietų praeities“, kuri, matyt, priverčia ją būti „šventesne už Romos popiežių“. Oficialus Rusijos URM atstovas Aleksandras Lukaševičius piktinasi Lietuvos prezidente, kuri Rusiją vadina teroristine valstybe.

„NATO įsipareigojimas ginti visus savo partnerius yra stiprus kaip uola“. Naujasis NATO vadovas Jensas Stoltenbergas patvirtino Aljanso įsipareigojimus Baltijos šalims.

„Jau geriau kurį laiką neturėti nieko, negu turėti bet ką“. Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis apie sprendimą negrąžinti į pareigas „tvarkiečių“ deleguoto viceministro Žimanto Pacevičiaus.

„Taip iki galo ir neišsiaiškinom, kas žinojo, kas turėjo tas koordinates pranešti ir kas nepranešė. Kapitonas pasiūlė, kad gal tą laivą reikėtų ir palikti visai, jo atsisakyti ir nemokėti (užstato)“. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kalba apie Rusijoje areštuoto laivo perspektyvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

diplomatas

diplomatas portretas
Tiesiai šviesiai ne jai prezidento postą turėti.....jokios diplomatijos.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių