Svarstoma atsisakyti prievolės vežiotis vairuotojo pažymėjimą

  • Teksto dydis:

Seimas svarstys siūlymą atsisakyti prievolės su savimi vežiotis vairuotojo pažymėjimą bei kitus dokumentus. Parlamentas antradienį po pateikimo bendru sutarimu pritarė tokiems projektams, toliau juos svarstys parlamento komitetai.

Pagal siūlomą tvarką, vairuotojams pakaktų vežiotis tik asmens tapatybės kortelę ar pasą, o pareigūnai nuotoliniu būdu patikrintų vairuotojo pažymėjimo, transporto priemonės registravimo, techninės apžiūros ir draudimo duomenis.

Projektus pasiūlė Vidaus reikalų ministerija bei Seimo nariai konservatorius Mykolas Majauskas ir liberalas Vitalijus Gailius. Ministerija savo teikime pažymi, kad pareigūnai visą reikiamą informaciją apie eismo dalyvį gali patikrinti registruose, o tendencijos rodo, kad dokumentai keliasi į elektroninę erdvę, pvz., nuosekliai daugėja vairuotojų, kurie privalomuoju draudimu draudžiasi ir liudijimus gauna elektroniniu būdu.

Seimo nariai savo projekto aiškinamajame rašte argumentuoja, kad siūloma tvarka taip pat mažins biurokratizmą ir prielaidas korupcijai, ir svarbiausiu dokumentu daugeliui veiksmų taptų asmens tapatybės kortelė.


Šiame straipsnyje: vairuotojo pažymėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zilvius

Zilvius portretas
Kokia cia nauda nesiveziot neikertu. Sakot patikrins per duomenu baze. Jei bus blogas rysys su serveriu? Kas tada? Sedes isminciai laukuose. Gi ne kilograma sveria tos teises.

geriau

geriau  portretas
iš viso uždeausti, pagal tradiciją.

Jonas

Jonas  portretas
Taigi veziotis teisiu nieks nedraudzia tik nebus privaloma
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių