Svarstoma įvesti prievolę pedofilams pranešti savo gyvenamąją vietą

Vyriausybė trečiadienį pasiūlė numatyti prievolę nuteistiesiems už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus ir paauglius pranešti policijai apie gyvenamosios vietos keitimą.

Toks įpareigojimas galiotų tiems asmenims, kurie seksualinius nusikaltimus padarė mažamečių ar nepilnamečių asmenų atžvilgiu. Toliau siūlymą svarstys Seimas.

„Moksliniais tyrimais yra įrodyta, kad seksualinių nusikaltėlių „registravimo“ sistema sudaro geresnes sąlygas kontroliuoti lytinius nusikaltimus prieš vaikus padariusius asmenis ir padeda efektyvesnei lytinių nusikaltimų prieš vaikus prevencijai“, – rašoma Vyriausybės kanceliarijos pažymoje.

Baudžiamojo kodekso pataisomis siūloma, kad seksualiniai nusikaltėliai būtų įpareigojami pranešti apie gyvenamosios vietos pakeitimą nuo vienerių iki penkerių metų. Tai būtų įtvirtinta kaip baudžiamojo poveikio priemonė.

Paskyrus tokį įpareigojimą, planuodamas išvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau nei septynioms paroms nuteistasis turėtų pranešti apie tai policijai.

Įpareigojimu siekiama apriboti galimybes daryti naujas seksualinio pobūdžio nusikalstamas veikas prieš mažamečius ir nepilnamečius asmenis.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, tinkamai įgyvendinti siūlymui policijoje reikės sukurti rizikos asmenų grupės informacinės sistemos modulį. Jis kainuotų apie milijoną eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kas

o kas portretas
tuno po 'gejo' kauke …?

Nėra

Nėra portretas
Lietuvoj jokios pedofilijos. Paklauskite Skvernelio kelis netus atgal

cevaldinas

cevaldinas portretas
tuo paciu anstoliams pajamas deklaruoti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių