Sveikatos apsaugos sistemoje - naujas eksperimentas

Sveikatos apsaugos sistemoje pradedamas eksperimentas, kuriuo siekiama keisti sveikatos apsaugos darbo organizavimo ir paslaugų teikimo pobūdį.

Nacionalinio transliuotojo kalbintas vienas šio projekto iniciatorių Jungtinėje Karalystėje dirbantis dr. Audrius Šimaitis teigė, kad projektą įgyvendinant bus taikomas modeliavimo metodas: nauji darbo organizavimo ir vadybos principai iš pradžių išbandomi mažame padalinyje, o vėliau, padarius išvadas ir apibendrinimus, taikomi plačiau.

Dr. A.Šimaitis teigė norįs, kad šis projektas būtų įgyvendintas Klaipėdos jūrininkų ligoninėje. Būtent šioje ligoninėje medikas dirbo iki emigruojant.

Teigiama, kad jei didžioji dalis integruotų pažangiausių lietuvių ir britų sveikatos apsaugos principų pateisintų lūkesčius, juos būtų galima taikyti ne tik atskirose ligoninėse, bet ir visos Lietuvos mastu. Tai gerokai paspartintų sveikatos apsaugos reformą.

Įgyvendinus šį projektą, keturi kardiologijos specialistai būtų parengti pagal reikalavimus, atitinkančius Europos Sąjungos rekomendacijas.

Taip pat pagerėtų sveikatos paslaugų prieinamumas, mažos ligoninės taptų patrauklesnės specialistams, sumažėtų papildomų mokėjimų tikimybė, būtų vystomi ligoninių kooperacijos ir bendradarbiavimo ryšiai, sprendžiant sudėtingas sveikatos apsaugos problemas.

Vienas projekto tikslų – susigrąžinti užsienio valstybėse dirbančius specialistus. Į Vyriausybę planuojama kreiptis dėl specialistų grįžimo fondo steigimo.

Projektui „Pažangaus sveikatos apsaugos vadybos ir paslaugų teikimo modelio įdiegimas“ pritarė ir savo paramą pažadėjo sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, vienu iš globėju sutiko būti ir užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

Projektą inicijavo Jungtinės Karalystės lietuvių gydytojų ir odontologų asociacija (JKLGAO) ir Lietuvos Jaunųjų gydytojų asociacija (JGA).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių