Taškėsi kantri žuvys

Taškėsi kantri žuvys

Teatro aikštė šių metų Jūros šventėje tapo liaudiškų linksmybių epicentru.

Penktadienį čia siautėjo kaimo kapelos koncerte „Liaudiškai laisvai“. Šeštadienį mažą kantri muzikos festivalį „Koko Virgio Stakėno kantri žuvienė“ surengė šio muzikos žanro dinozauru Lietuvoje tituluojamas Virgis Stakėnas kartu su draugais - senu jūrų vilku ir jaunuoju junga.

Žuvienės katilu tapusioje scenoje virė aštuoni kantri kolektyvai. Koncertą atidarė „Maksas ir kompanija“ iš Gargždų. Iki pat vidurnakčio trukusiame koncerte skambėjo garsiausių Lietuvoje kantri grupių muzika, taip pat dalyvavo svečiai iš Ukrainos „Cowboy band“.

„Kantri žuvienės“ organizatoriai ir virėjai palaikė puikią nuotaiką šmaikščiomis kalbomis. Didžiulių publikos simpatijų sulaukė pašėlę „Linksmojo kaubojaus“ šokėjai.

Koncerto klausytojai turėjo puikią progą patikrinti, ar geba taip pat smarkiai trypti kojomis, kaip kad smarkiai pirštais gitarų stygas virpino muzikantai.

Kantri festivalį vainikavo audringai publikos sutikta grupė „Road band“. Anot Virgio Stakėno, grupės lyderis Aleksandras Belkinas yra būtent tas žmogus, kuris Lietuvoje davė bliuzo ir kantri muzikos pradžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių