Teikia pagalbą ne tik maistu, bet ir žodžiu

  • Teksto dydis:

Daugiau nei trečdalis lietuvių gyvena ties skurdo riba, skelbia Eurostatas. Ir nors įvairios pagalbos organizacijos senyvo amžiaus žmonėms teikia materialią pagalbą, t.y. maistą, nereikėtų pamiršti ir antro didžiausio trūkumo tokiems žmonėms – paprasčiausio bendravimo stokos, sako „Maistas ant ratų“ vadovas Vytautas Kim.

Pasak jo, kova su skurdu vyksta, ir matyti ir valdžios ir nevyriausybinių organizacijų pastangos, bet pridėjus neigiamus faktorius, situacija lieka stabiliai bloga.

„Jeigu bandytume suprasti, kiek keičiasi situacija, tai įvairūs pokyčiai yra. Nors pragyvenimo lygis kyla, kainos taip pat kyla. Vyresnių žmonių Lietuvoje daugėja, bet geroji žinia – žmonių, kurie stengiasi padėti, taip pat daugėja, verslas tampa labiau socialiai atsakingas. Tai iš vienos pusės situacija gerėja, iš kitos – blogėja, apskritai, aš manyčiau, kad ji stovi vienoje vietoje“, – aiškina V. Kim.

Maltiečių pagalbos šiltu maistu į namus, kuriai atstovauja pats V. Kim, sulaukia daugiau nei 500 žmonių. Taip pat yra daugiau nei 1000 žmonių, kurie sulaukia kitokios pagalbos – bendravimo ar pagalbos buityje.

Pasak jo, žmonės, norintys gauti tokią pagalbą, į organizaciją kreipiasi patys, apie kitus praneša jų kaimynai, artimieji, kurie patys neturi galimybės jais pasirūpinti. Taip pat informacija apie senyvo amžiaus žmones pasidalina seniūnijos.

Plačiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių