Apeliacinio teismo teisėjas V. Bavėjanas lieka suimtas

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį nusprendė, kad kyšininkavimo byloje įtariamas Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Valdimaras Bavėjanas turi likti suimtas.

Teismas atmetė jo gynėjų prašymą paleisti įtariamąjį į laisvę, BNS patvirtino tyrimą atliekančios Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė spaudai Renata Endružytė.

V. Bavėjaną apylinkės teismas praeitą savaitę leido suimti 10 dienų.

Skundu Vilniaus apygardos teismui V. Bavėjano advokatas prašė panaikinti apylinkės teismo nutartį ir paleisti įtariamąjį V. Bavėjaną iš suėmimo.

Tačiau apygardos teismas paskelbė, kad suėmimas skirtas turint pagrįstą pagrindą manyti, jog laisvėje būdamas įtariamasis gali pats ar per kitus asmenis bandyti paveikti su ikiteisminiu tyrimu susijusius asmenis, sunaikinti, paslėpti ar suklastoti tyrimui reikšmingus įrodymus.

„Skundą nagrinėjusi teisėjų kolegija pritarė prokuratūros argumentams dėl šiuo metu galimo poveikio tyrimui“, – teigiama pranešime.

V. Bavėjano advokatas siekė įtikinti apygardos teismą, kad teiginiai apie įtariamojo galimą trukdymą procesui nepagrįsti objektyviais duomenimis.

Antradienį teismas nusprendė į laisvę paleisti byloje įtaiarmą Aukščiausiojo Teismo teisėją Egidijų Laužiką.

Iki antradienio vakaro teismas buvo gavęs mažiausiai šešių įtariamųjų skundus dėl suėmimų. Kada bus skelbiami kiti sprendimai kol kas nėra paviešinta.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų yra pareikšti iš viso 28 asmenims, tarp jų – aštuoniems teisėjams, penkiems advokatams, Druskininkų merui, jo padėjėjui.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto apylinkės teismas skirtingiems terminams buvo leidęs suimti 19 įtariamųjų, tarp jų – penkis teisėjus.

Teisėsauga įtaria, kad teisėjams mokėtų kyšių suma galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautos stebetojas

Tautos stebetojas portretas
O kada isgirsime apie teiseja - kysininka G. Cekanaviciu isgirsime? Ar itakingi biciuliai ji jau issuko?

...

... portretas
Niekaip nenori kitų koLiekų įskųst? - na, tai jie ant jo viską suvers.

antraip sakant svolaciu korumpuotu kysininku ,,,elitas,,,

antraip  sakant  svolaciu korumpuotu  kysininku ,,,elitas,,, portretas
nutare atjaunint savo eiles ...vietoj elitiniu sukciu ,kurie niekaip negali atsitraukt nuo lovio ,ydarbins y ju vietas ju benkartus ---busimus elitinius sukcius ,aferistus korumpuotus kysininkus ..... REIKIA NE SKABYT PO SAKELE ,o KEIST is pasaknu visa sia mafijine struktura....ir tik patikrinus [kaip sakoma iki 7 kartos] sodint y ju vieta nauja teiseja ar prokurora,su advokatais ,pries tai RADIKALIAI ---SUGRIEZTINUS BK YPATINGAI VALSTYBES IR TEISINES SISTEMOS DARBUOTOJAMS.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių