Vėl skandalas: STT krečia Maisto ir veterinarijos tarnybą

  • Teksto dydis:

BNS žiniomis, teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį atlieka kratas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus darbo vietoje.

Tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė BNS sakė, kad ketvirtadienio rytą įstaigos patalpose lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai.

„Galiu patvirtinti, kad nuo aštuntos valandos ryto buvo atvykę STT pareigūnai ir informavo, kad pradėtas tyrimas. Daugiau komentuoti negaliu“, - sakė J.Savickaitė.

Pasak jos, J.Milius buvo susitikęs su STT pareigūnais.

Norėjo išvengti baudų?

Specialiųjų tyrimų tarnyba pranešė, kad atliekant tyrimą keliuose Lietuvos miestuose buvo atliekamos kratos, poėmiai, vykdomi kiti proceso veiksmai.

Teisėsauga įtaria, kad vienos maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį. STT konkrečios įmonės neįvardijo.

Ikiteisminis tyrimas vykdomas dėl prekybos poveikiu, kuriame taip pat tiriamos ir kitos galimai vykdytos bei su įtariama prekyba poveikiu susijusios nusikalstamos veikos: piktnaudžiavimas, dokumentų klastojimas bei kitos.

59-ių J.Milius Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pareigas eina nuo 2010 metų.

Susitikimai su „Judex“ atstovais – kasdienis darbas

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius sako, kad jo bendravimas su maisto produktų gamybos įmonės „Judex“ atstovais buvo įprastinė darbinė veikla.

Situaciją dėl jo darbo vietoje atliktos kratos J.Milius ketvirtadienį pavadino labai apmaudžia, ir teigė, kad nėra nė vieno verslininko, kuris jam „kažką siūlė ar davė“. J.Miliaus teigimu, jis bus apklaustas kiek vėliau.

„Su „Judex“ įmone daug bendravome, įmonės atstovai pas mane daug kartų lankėsi, ir ypač dėl eksporto reikalų“, - LRT radijui ketvirtadienį sakė J.Milius.

„Tai yra mano darbas, aš pagal savo nuostatus - naujų rinkų paieška, pagalba įmonėms - yra mano kasdienis darbas. Mano kasdieniame darbe tokių susitikimų yra labai daug“, - teigė tarnybos vadovas.

Jis sakė, kad Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis yra jam skambinęs ne kartą.

Generalinė prokuratūra patvirtino, kad atlikdami tyrimą dėl prekybos poveikiu, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas Seimo nario Petro Gražulio ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus J.Miliaus darbo vietose.

BNS žiniomis, teisėsauga atliko procesinius veiksmus ir bendrovėje „Judex“, įmonės vadovų darbo vietose.  Šios įmonės komercijos direktorė Patricija Pochomovaitė yra Seimo nario P.Gražulio sekretorė padėjėja.

Teisėsauga ketvirtadienį pranešė įtarianti, kad maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aksioma

Aksioma portretas
Būtų nuostabu, jeigu būtų kitaip. Kur pasisuksi - visur kyšininkai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių