Teisininkai: paviešindama studentų pavardes R. Janutienė galimai pažeidė duomenų apsaugos reglamentą

Penktadienį kontroversiškai vertinama žurnalistė Rūta Janutienė paviešino sąrašą studentų, pasirašiusių kreipimąsi į Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto (VU KF) dekanę dėl dėstytojos doc. dr. Jolantos Mažylės dalyvavimo „OpTV“ laidoje. Pirminiu Vilniaus universiteto (VU) vertinimu, tokiais veiksmais R. Janutienė galimai pažeidė duomenų apsaugos reglamentą.

„Pirminiu mūsų teisininkų vertinimu, be sutikimo paviešinti privačių asmenų vardai ir pavardės atitinka duomenų apsaugos pažeidimo požymius. Šiuo metu analizuojame atvejį detaliau, kad galėtume atsakyti, kokių teisinių žingsnių dėl to imsimės“, – Eltai teigė VU Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Aistė Almanaitė.

Kovo mėnesį rašytame rašte, studentai teigė, kad dėstytojos dalyvavimą R. Janutienės laidoje vertina kaip stokojantį profesionalumo. Kreipimąsi pasirašiusieji taip pat pabrėžė, kad J. Mažylė yra vertinama kaip nekokybiškai dėstanti ir ragino fakulteto administraciją išanalizuoti studentų pildomus atsiliepimus apie dėstytoją.

Tuo metu viešojoje erdvėje šiuo dokumentu dalijosi žurnalistas Šarūnas Černiauskas, tačiau, siekdamas apsaugoti studentų duomenis, jis pastarųjų vardų ir pavardžių neskelbė.

Kaip buvo skelbta anksčiau, pavasarį kilęs ginčas tarp Vilniaus universiteto ir Komunikacijos fakulteto dėstytojos doc. dr. J. Mažylės dėl jos dalyvavimo „OpTV“ kanalo laidoje ir kaltinimų mobingu išspręstas geranoriškai. Abi ginčo pusės pasirašė taikos sutartį.

Šių metų pavasario pradžioje VU Komunikacijos fakulteto žurnalistikos bakalauro studijų programos komitetas iškėlė abejones dėl dėstytojos J. Mažylės tinkamumo tęsti pareigas universitete. Komitetas pasikreipė į etikos sargus dėl J. Mažylės išsakytų teiginių kontroversiškai vertinamo internetinio kanalo „OpTV“ laidoje.

Tokį komiteto poelgį neigiamai įvertino Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) valdyba, kuri kreipėsi į VU dėl galimo mobingo ir dėstytojos J. Mažylės persekiojimo. Savo ruožtu VU Komunikacijos fakultetas išplatino viešą poziciją dėl susiklosčiusios situacijos ir atmetė kaltinimus nurodydami, kad Žurnalistikos bakalauro studijų komiteto narių elgesys negali būti vertinamas kaip bandymas susidoroti su universiteto dėstytoja.

VU Centrinės akademinės etikos komisija kovo pabaigoje priėmė sprendimą dėl J. Mažylės dalyvavimo „OpTV“ kanalo laidoje ir šioje laidoje išsakytų teiginių atitikimo universiteto misijai – konstatuota, kad nepakanka duomenų visavertiškai išnagrinėti ir įvertinti J. Mažylės pasisakymų turinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Ei kd tai jūs kontrversiškai vertinami dirbate nežinia kam

Anonimas

Anonimas portretas
Kas kai darosi?

Klausimas p.Jonui

Klausimas p.Jonui portretas
Sakot nebėra Kgb? Tai kodėl užslaptinti 75 metam Kgb archyvai?
VISI KOMENTARAI 85

Galerijos

Daugiau straipsnių