Teismas leido grįžti į darbą Panevėžio mero patarėjai G. Maskoliūnienei

  • Teksto dydis:

Teismas leido grįžti į darbą korupcija įtariamo Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko patarėjai Gintarei Maskoliūnienei.

Jis panaikino žemesnės instancijos sprendimą nušalinti ją nuo pareigų iki lapkričio 20-osios.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį pranešė, jog nuspręsta patenkinti apeliacinį pareiškėjos skundą ir nebetęsti šios procesinės prievartos priemonės, nes tam nėra jokio teisinio pagrindo.

Nušalinimas nuo pareigų, prokurorų prašymu, mero patarėjai buvo pratęstas dviem mėnesiams rugsėjo 20 dieną.

Teismas konstatavo, kad nušalinimo pagrindas greičiau ir nešališkiau ištirti nusikaltimą „prarado savo reikšmingumą“, kadangi iš pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, kad kratos yra atliktos, įtariamieji ir liudytojai apklausti, surinkta kita ikiteisminio tyrimo pareigūnus dominanti medžiaga. Taip pat nurodoma, kad mero patarėjai inkriminuojami nusikaltimai nėra sunkūs, tad veikas ištirti turėjo pakakti trijų mėnesių.

Teismas atkreipė dėmesį ir į tai, kad G. Maskoliūnienė neturi pavaldžių darbuotojų, atlieka tik mero pavedimus, o įtarimai jai nebuvo iš esmės keičiami. 

„Todėl nėra ir naujai paaiškėjusių aplinkybių, dėl kurių išaugtų reikalingų atlikti proceso veiksmų skaičius, plėstųsi liudytojų sąrašas“, – teigia teismas.

Įtariamajai toliau taikomi draudimai atskleisti ikiteisminio tyrimo medžiagą, apribojimai bendrauti su kai kuriais asmenimis, lankytis tam tikrose vietose. 

Nutartis yra neskundžiama.

Specialiųjų tyrimų tarnyba įtaria, kad Panevėžio savivaldybėje duota neteisėtų nurodymų tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Kaip skelbė teisėsauga, tyrime be mero ir jo patarėjos įtarimai pateikti ir keturiems verslo atstovams, vienas jų, BNS žiniomis, – G. Maskoliūnienės tėvas Gintaras Jurgėlas, dar vienas įtariamasis – reklamos bendrovės „Lukrecijos reklama“ direktorius Marius Vaupšas.

Prekyba poveikiu bei piktnaudžiavimu tarnyba įtariamas R. M. Račkauskas nuo pareigų nušalintas nuo birželio 21-osios, terminas dar trims mėnesiams pratęstas rugsėjo 20-ąją. Jį mero pareigose pavaduoja vicemeras Petras Luomanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kosmosas

Kosmosas portretas
Tai už tai sodins prokurorą? ar tą iš stt? ar tą iš fntt? ar nėra kaltų . . Nrprraskit tikėjimo Grybauskaite Greitai bekite balsuoti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių