Teismas rengiasi skelbti sprendimą dėl J. Titovo prieglobsčio

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas išnagrinėjo Lietuvoje prieglobsčio negaunančio Rusijos žurnalisto Jevgenijaus Titovo skundą ir sprendimą žada skelbti kitą savaitę.

Pasak teismo atstovės spaudai Neringos Lukoševičienės, sprendimas bus skelbiamas trečiadienį.

„Sprendimo paskelbimas numatytas spalio 10 dieną“, – BNS sakė N.Lukoševičienė.

J.Titovas į Lietuvą iš Krasnodaro atvyko 2016 metų pabaigoje. Jis teigia bijojęs likti Rusijoje, kai dėl savo veiklos susidūrė su šalies valstybinių struktūrų spaudimu.

Šių metų vasarį Migracijos departamentas atsisakė suteikti žurnalistui prieglobstį, nes, anot departamento, jo baimės yra objektyviai nepagrįstos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas tais pačiais motyvais birželį atmetė J.Titovo skundą dėl Migracijos departamento sprendimo.

Vėliau žurnalistas apskundė šį sprendimą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Šiai istorijai sulaukus politikų dėmesio, vidaus reikalų viceministras Giedrius Surplys pareiškė, jog sprendžiant dėl prieglobsčio J.Titovui „įvyko tam tikrų nesusipratimų“.

J.Titovas pasiūlė Migracijos departamentui atsisakyti apeliacinio skundo, už tai pareigūnai savo ruožtu turėjo peržiūrėti pernai pateiktą jo prašymą dėl prieglobsčio.

Tačiau departamentui pareiškus, kad būtų nagrinėjamas tik naujas J.Titovo prašymas, žurnalistas nusprendė bylinėtis toliau.

„Deja, mano pasiūlymas nebuvo priimtas“, – BNS sakė jis.

J.Titovas baiminasi, jog Rusijoje jam gali būti iškelta baudžiamoji byla dėl šnipinėjimo, nes jis, Lietuvoje bendradarbiaudamas su LRT, vyko į rytų Ukrainą nušviesti karo tarp vyriausybės pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų.

Į Lietuvą atvykęs rusas teigia, kad savo šalyje buvo sekamas ir jam buvo netiesiogiai grasinama.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia žurnalisto prieglobsčio prašymą nagrinėjusiam Migracijos departamentui pateikusi nuomonę, kad grįžus į Rusiją J.Titovui grėstų pavojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Jau vieną titovą turime, reikia padvigubinti?

...

... portretas
Negi nepriglausim kokio GRU agento, negi užtarėjai apsikiaulins?

gal

gal portretas
tai kosmonauto giminaitis? tuomet kokia kalba?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių