Teisme – pensininkės ir „Sodros“ ginčas dėl pensijos dydžio

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas atnaujino iš esmės administracinės bylos pagal pensininkės O. R. skundą Valstybinei socialinio draudimo fondo valdybos Užsienio išmokų tarnybai nagrinėjimą ir įpareigojo pareiškėją pateikti teismui dokumentus, pagrindžiančius jos turtinę padėtį.

O. R. kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą skųsdama Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Užsienio išmokų tarnybos sprendimą, kuriuo jai už 32 darbo metus Lietuvoje buvo apskaičiuota ir skirta 189 eurų dydžio senatvės pensija. Pasak pareiškėjos, gaunant tokio dydžio pensiją neįmanoma išgyventi, jos neužtenka net būtiniausioms reikmėms, tai žemina žmogiškąjį orumą, todėl prašo teismo panaikinti šį sprendimą ir padidinti pensiją iki 348,48 eurų.

Vasario 9 d. nutartimi teismas atnaujino iš esmės šio administracinio ginčo nagrinėjimą, nes teisėjų kolegija pritrūko objektyvių įrodymų apie pareiškėjos materialinę padėtį. O. R. įpareigota iki kovo 2 d. pateikti teismui dokumentus, patvirtinančius jos turtinę padėtį: turimą nekilnojamąjį turtą, duomenis apie kitas gaunamas pajamas, šeimos sudėtį. Įvertinęs pareiškėjos skundo turinį bei pareiškėjos paaiškinimus teismo posėdyje, teismas priėjo išvadą, kad pareiškėjos ginčo esmė skunde gali būti nepakankamai atskleista, todėl ta pačia nutartimi išaiškino pareiškėjai teisę tikslinti skundo reikalavimus.

Kitas teismo posėdis šioje administracinėje byloje numatytas kovo 31 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Indrė

Indrė portretas
Iš esmės labai sunku vertinti tokį norą bylinėtis pensininkės, nes jei pensininkams mokėsime daugiau šiandien, ryt mūsų pačių pensijų pinigų neliks, nors už tokią sumą dažnu atveju sunkoka pragyventi. Galų gale dauguma tokių pensininkų gyena gana dideliuose būstuose kurių šildymą taip pat dengia tie patys mokesčių mokėtojai, kurie sėdi su paskolomis ir mažais vaikais ir buičiai maistui namams ir pramogoms tenkančiomis dar mažesnėmis pajamomis. Manyčiau reikia ieškoti būdų kaip valdžia turi mums atsiskaityti už išleistus pinigus ir valdžios aparatą reikia optimizuotis. Taip pat kiekvienas asmeniškai turėtų prisiimti atsakomybę už savo finansus, nes kaip dabar matome valdžia apie tai tikrai nemasto, tad kviečiu su manimi apie tai padiskutuoti :)

Baisu

Baisu portretas
SODROS direktoriaus atlyginimas - 2850 eur. O kiek Lietuvoje SODROS skyrių - visur vedėjai,direktoriai, jų pavaduotojai....puikios patalpos - AR REIKIA TIEK IŠLAIKYTINIŲ????

Pensininke

Pensininke portretas
Mano darbo stazas 45 metai ,gaunu 270 euru pensija,tai pasijuokimas isdirbus tiek metu,praradus sveikata.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių