Transporto lengvatos vaikams bus suvienodintos

Vyriausybė pirmadienio posėdyje pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui vaikams iki 7 metų taikyti tokias pačias viešojo transporto lengvatas, kaip ir vaikams nuo 7 metų amžiaus.

Įstatymo projektu siūloma suteikti teisę įsigyti vienkartinį ar terminuotą vardinį bilietą keliaujant tolimo ar vietinio važiavimo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais su 50 proc. nuolaida vaikams iki 7 metų, jei jiems norima išpirkti atskirą vietą.

„Dabar vaikams, norintiems važiuoti su tėvais, iki 7 metų bilieto pirkti nereikia, bet jei tėvai nori, kad vaikas turėtų atskirą vietą, vaikui turi perkamas atskiras bilietas pilna kaina. Tuo metu 7-10 metų vaikai gali įsigyti bilietą už pusę kainos su atskira vieta“, - Vyriausybės posėdyje sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Anot jo, preliminariai skaičiuojant, tai galėtų kainuoti 450 tūkst. eurų per metus.

„Anksčiau buvo neapsižiūrėta, yra siūlymas tą pataisyti. Su Finansų ministerija diskutavome, kiek galėtų kainuoti. Galbūt tai galėtų būti 450 tūkst. per metus, dėl to siūlymas, kad ši lengvata įsigaliotų nuo 2020 metų, nes kitų metų biudžeto projektas jau yra paruoštas (jame - ELTA) tokių lėšų nėra“, - kalbėjo R. Masiulis.

Šį siūlymą pateikė Seimo narė, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijai priklausanti Dovilė Šakalienė. Kad siūlymas įsigaliotų, jam dar turės pritarti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių