Traukinių maršrutai Lietuvoje, kuriais nemokamai veš dviračius

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkeliai" kviečia keliauti ekologiškai ir atrasti kitokią Lietuvą. Keleiviams pristatomi maršrutai į penkis regioninius parkus, kuriuose – net 25 lankytinos vietos, o visomis šiomis kryptimis dviračių vežimas nuo šiol yra nemokamas.

Pasak „Lietuvos geležinkelių" generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, tokia akcija ekologišką keliavimo būdą skatinantys „Lietuvos geležinkeliai" nusprendė pakviesti keleivius laisvalaikį praleisti aktyviai ir susipažinti su dar nematytais Lietuvos kampeliais.

„Dažniausiai geru oru visi važiuoja jei ne į užsienį, tai į Lietuvos pajūrį, tačiau Lietuva – ne tik Nida, Palanga ar Smiltynė. Lietuvoje yra ir kitų lankytinų, išties įspūdingų vietų. Sudarydami palankesnes sąlygas keliautojams, norime juos pakviesti pažinti tuos dar neatrastus ir mažiau žinomus objektus. Kartu su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba ir portalu „PamatykLietuvoje.lt" atrinkome maršrutus, kurie ne tik yra įdomūs ir vaizdingi, bet ir patogiai pasiekiami važiuojant dviračiais ir traukiniais", – pasakoja L. Baužys.

Keliautojai kviečiami aplankyti Gražutės, Kurtuvėnų, Neries, Ventos ir Salantų parkus. Vieni iš daugelio lankytinų objektų parkuose – Antalieptės marios, Švento ežeras, 72 m aukščio tašytų lietuviškų lauko akmenų bažnyčia, žemyninės kopos, vieni didžiausių Lietuvoje šaltiniai, atodangos, konglomeratai, piliakalniai, dvarai. Visi šie objektai – pasiekiami dviračiais važiuojant nuo geležinkelio stoties.

„Siūlome keliauti ekologiškai – traukiniu ir dviračiu. Kelionę pradėję geležinkelio stotyje, pasiėmę dviratį, traukiniu vykite į pasirinktą regioninį parką. Šiomis kryptimis dviračių vežimas nuo šiol bus nemokamas", – teigia „Lietuvos geležinkelių" generalinio direktoriaus pavaduotojas.

Nemokamai dviračiai vežami visais maršrutais 3 klasės traukiniuose, kurių pradinė ir/arba galinė stotis yra Visaginas, Šiauliai, Papilė, Kūlupėnai ir 2 klasės traukiniuose, kurių pradinė ir/arba galinė stotis yra Lazdėnai. Akcija galioja iki šių metų rugsėjo 15 d. Daugiau informacijos apie maršrutus ir lankytinus objektus – www.litrail.lt ir www.traukiniobilietas.lt.


Šiame straipsnyje: Lietuvos geležinkeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių