Trečiadienį Lietuvoje kaukė sirenos

  • Teksto dydis:

Trečiadienį šalyje vyko perspėjimo sistemų patikrinimas.

Prieš vidurdienį, 11 val. 52 min., gyventojai girdėjo sirenų gausmą, buvo jungiamos centralizuoto valdymo sirenos garsiniu signalu „Dėmesio visiems“, išsiųsti trumpieji perspėjimo pranešimai į mobiliuosius telefonus apie sistemos patikrinimą, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Per patikrinimą sirenos kaukia tris minutes. Nustojus joms kaukti, per Lietuvos radijo ir televizijos programas, regionines ir vietos radijo programas gyventojams skelbiama informacija bei rekomendacijos.

Išgirdus sirenas, rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją.

Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas perspėjimo sistemos patikrinimas.

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai šalyje, gyventojai perspėjami įjungtomis sirenomis ar pranešimais į mobiliuosius telefonus, prireikus per mobiliąsias įgarsinimo priemones ar per pasiuntinius, o informuojami per radiją ir televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:))) >> ...

:))) >> ... portretas
nuskandinom windows, gavom dovanų android ir puikiausiai girdim sirenų kauksmą.

qqq

qqq portretas
O,kokia iš tų sirenų nauda.? Rodo per televizija visokias nereikalingas laidas-plikas, su pridėtais papais bobas,o ar nevertėtų paruošti informacines laidas,kad žinotume "ką gyventojui daryti iškilus pavojui"?,Ar tik paklausius sirenos džiaugtis ,kad išgirdau.Ir jos ne visad išgirstamos.

...

... portretas
O jas kas girdėjo?..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių