Triukšmas iš barų verčia skųstis

Triukšmas iš barų verčia skųstis

Tvarkos sergėtojai nesugeba pažaboti triukšmą keliančių užeigų šeimininkų.

Šalia kavinių ir barų gyvenantys klaipėdiečiai skundais užvertė savivaldybės tarnautojus ir policiją.

Neapsikentę įpykusių gyventojų skambučių kontrolieriai surengė reidą ir tikrino labiausiai skundžiamus barus bei naktinius klubus. Verslininkai tvirtina esą persekiojami ir pasiduoti neketina.

Paklusti tikrintojams panoro ne visi barų šeimininkai. Pramogų centro „Šikšnosparnio lizdas“ savininkas Stanislovas Kusas teisybę ketina išsiaiškinti teisme.

„Komisija atliko patikrinimą be manęs. Ji nustatė, kad triukšmo lygis penkiais decibelais viršijo leistiną normą. Tačiau tai netiesa. Vakarais langus uždarome, triukšmas tikrai nėra labai didelis“, - teigė skundą teismui užvakar pateikęs verslininkas.

Savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus Sanitarinės kontrolės poskyrio vyresnioji specialistė Salomėja Razutienė tvirtino, kad S.Kusas patikrinimo metu buvo, tačiau pasirašyti protokolą atsisakė. Tai esą gali paliudyti ir kartu buvę policijos bei Visuomenės sveikatos centro atstovai.

„Verslininkas susipažino su patikrinimo išvadomis. Tačiau pasiteisinęs, kad skuba išvykti, nepasirašė. Dabar jis meluoja. Nustatėme, kad triukšmo lygis pramogų centre viršija leistiną 80 decibelų garso lygį“, - aiškino S.Razutienė.

Dėl „Šikšnosparnio lizdo“ keliamo triukšmo kone kasdien skambučių sulaukia ir Pirmasis policijos komisariatas.

Gailėdami triukšme dirbančių padavėjų ir barmenų pramogų centro lankytojai apie tai informavo Valstybinę darbo inspekciją.

Prieš dvi savaites pareigūnai triukšmo lygį matavo ir kitose viešojo maitinimo vietose. Tačiau šiurkščių pažeidimų neužfiksavo.

Tarp didžiausių triukšmadarių savivaldybės atstovė minėjo ir užeigą „Troba“, džiazo klubą „Kurpiai“, naktinį klubą „El Calor“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių