Ubagų karaliumi tituluojamas V. Šustauskas rengiasi naujam demaršui

Ubagų karaliumi tituluojamas politikas Vytautas Šustauskas rengiasi naujam demaršui prieš visuomenės skurdinimą. Jis įsitikinęs – praėjus lygiai 20 metų po garsiojo "Ubagų žygio", varguolių Lietuvoje radosi dar daugiau, nei po Nepriklausomybės paskelbimo. Šia protesto akcija valdžia bus spaudžiama mažinti mokesčius.

Už nukirptą barzdą – 7 eurai

Seimo rudens sesija rugsėjo 10-ąją, regis, prasidės spalvingai. Parlamentarus ketina "pasveikinti" politikas V.Šustauskas su savo bendražygiais. Kvietimas jau platinamas socialiniuose tinkluose.

"Kovotojų už Lietuvą sąjunga planuoja rugsėjo 10 d. 10 val. surengti mitingą ir išdėstyti noraginiams ("valstiečių" daugumai – A.D.) jų pažadus, pareikalauti atstatyti šildymo lengvatas, mokesčių sumažinimą ir tuo pat metu paminėti "Ubagų žygio" 20 metų sukaktį. Visai tautai, kuri mums spjaudė tiesiai į akis, galime pasakyti: "Mes buvome teisus", – savo feisbuko paskyroje paskelbė V.Šustauskas.

Politikas teigė, kad kai prieš 20 metų "Ubagų žygiu" jis pakilo prieš skurdą Lietuvoje, tada jų nepalaikė nė viena partija, nepalaikė ir didžioji dalis visuomenės.

"Pamenu, tada buvau labai puolamas. Manęs klausinėjo, ar man nebus gėda, kai po 10 metų visi gyvens gerai. Bet mes buvome teisūs. Nuėjau štai barzdos apsikirpti, 7 eurų paprašė, o buvo 3 litai. Pažiūrėkite, kaip viskas brangsta, kaip jie kelia mokesčius. Infarktą gausiu per tą valdžios kvailumą ir jų valdymą", – dėstė buvęs Seimo narys.

Skurdas iš šalies nesitraukia

Kad ir kaip ten būtų, V.Šustauskas, regis, tikrai buvo teisus, nes skurdas nuo pastarojo "Ubagų žygio" Lietuvoje tik išaugo.

Tai liudija ir Statistikos departamento duomenys.

Pagal juos Lietuvoje pernai žemiau skurdo rizikos ribos gyveno apie 630 tūkst. asmenų, kurie sudarė 21,9 proc. visų šalies gyventojų.

Tačiau statistikai ramina, esą tai yra 0,3 proc. mažiau nei 2015-aisiais.

"Mano nuomone, skurdas per tuos metus išaugo, nes iš valstybės per viešuosius pirkimus išvagiama labai daug pinigų. Jei šitų vagysčių nebūtų, gal tas mūsų visų gyvenimas būtų kitoks. Bet dabar per šituos dalykus susikūrė nauja buržuazinė klasė ir jų vergai, todėl nenorintieji prarasti savigarbos žmonės palieka Lietuvą. Paskirtų mane premjeru, per dvejus metus išvesčiau šalį iš ekonominės krizės", – įsitikinęs V.Šustauskas.

Dar šiurpesni statistiniai skaičiai būtų iš disponuojamųjų pajamų atėmus socialines išmokas (išskyrus senatvės ir našlių pensijas).

Tada skurdo rizikos lygis 2016 metais statistiškai padidėtų iki 27,9 proc.

Vadinasi, negaudamas orumą žeminančių pašalpų beveik kas trečias šalies gyventojas egzistuotų žemiau skurto ribos.

"Pirmiausia, išrinktieji turi mylėti savo piliečius, savo žmones. Kaip ten Motiejus Valančius sakė: "Koks bebūtų lietuvis, purvinas ar prasigėręs, bet jis – mano lietuvis." Ir kol dabartinei valdžiai žmogus netaps "mano lietuviu", tol Lietuva neprisikels. Į valdžią atėję "valstiečiai" kol kas nieko nepadarė dėl paprasto žmogaus. Mes pasistengsime, kad jie neužmigtų", – žadėjo V.Šustauskas

Premjeras gesino gaisrą

Kaip tik praeitą savaitę užuot mąsčiusi, kaip sumažinti skurdą ir neapiplėšti šiek tiek didesnes pajamas už varguolius gaunančių likusių piliečių, Vyriausybė pateikė pakoreguotus pasiūlymus dėl mokesčių sistemos pertvarkos.

Praėjusią savaitę politikos užkulisiuose buvo kalbama ir apie nekilnojamojo turto, progresinių ir automobilių mokesčių įvedimą.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, pripažindamas, jog tai būtų nepopuliarus sprendimas, vis dėlto viešai prasitarė pritarsiąs naujų mokesčių įvedimui šalyje.

Tai iš karto sukėlė didelį ažiotažą visuomenėje.

Planuota, kad siūlomus mokesčių sistemos pakeitimus Seimas turėtų svarstyti jau rudens sesijoje.

Dėl jų būtų balsuojama kartu su 2018 metų biudžeto projektu, kad pakeitimai įsigaliotų nuo 2018-ųjų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Proto ubagas ir tiek. Pas sustauska proto yra tiek pat,kiek ant vistos kojos tauku.

...

... portretas
'Nusipelniusiems' LABAI naudingi durniai 'su VALDOMA iniciatyva'. Va, kažkada 'ubagėliui' leido iki mero pakilt ('tauta' buvo apraminta), bet naudos - tik nudžiūvusi palmė. Dabar ir vėl krizinė (revoliucinė) situacija, ir vėl tas pats keliamas ant bačkos, ir vėl - dalis paskui jį, o kur kitiems dėtis, ir jei tokie vis vien sau vedlį išsirinks, tai... KURIE bus iškoneveikti kad kovoja už teisę 'myžti į palmę'?

senas kaunietis

senas kaunietis portretas
Protingas durnius pasakė: kokie durniai valdo valstybę? Ar tikite, kad tokie išgelbės valstybę? Pagalvokite eidami į ubagų žygį.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių