Ukrainai, palestiniečių pabėgėliams, uragano aukoms Haityje – Lietuvos parama

  • Teksto dydis:

Lietuva skyrė humanitarinę pagalbą Ukrainai, palestiniečių pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose bei nukentėjusiems nuo uragano Haityje.

Ukrainai Užsienio reikalų ministerija (URM) skyrė 20 tūkst. eurų, palestiniečių pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose – irgi 20 tūkst. eurų, o nukentėjusiems nuo uragano Haityje – 10 tūkst. eurų.

Kaip pažymima URM pranešime, humanitarinės pagalbos poreikis Rytų Ukrainoje išlieka aktualus – Jungtinių Tautų duomenimis, skubi pagalba reikalinga 3,1 mln. gyventojų, ypač reikia sveikatos apsaugos paslaugų ir maisto, švaraus vandens ir higienos sąlygų, skubaus prieglobsčio.

Ministerijos skirtos lėšos bus pervedamos Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui. Pasak URM, nuo konflikto pradžios Lietuva humanitarinei pagalbai Ukrainoje jau yra skyrusi daugiau kaip 1,1 mln. eurų.

Atsižvelgdama į išskirtinį Jungtinių Tautų pagalbos ir darbo agentūros Palestinos pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose (angl. – UNRWA) vaidmenį teikiant paramą daugiau kaip 5 mln. palestiniečių pabėgėlių, Lietuva 20 tūkst. eurų skyrė šiai organizacijai. Paramą ir pagalbą švietimo, sveikatos apsaugos, darbo ir socialinės apsaugos bei kitose srityse UNRWA teikia palestiniečių pabėgėliams, pasklidusiems 58-iose pabėgėlių stovyklose Jordanijoje, Libane, Sirijoje, Gazoje, Vakarų Krante, įskaitant Rytų Jeruzalę.

Spalio 4–5 dienomis praūžęs uraganas „Matthew“ smarkiai nuniokojo Haitį, kur daugiau kaip 1,4 mln. žmonių reikia pagalbos. Dešimtys tūkstančių žmonių liko be pastogės, suniokota infrastruktūra, trūksta geriamojo vandens ir maisto, sparčiai daugėja choleros atvejų, baiminamasi kitų infekcinių ligų protrūkio. Haitis yra ir viena skurdžiausių pasaulio valstybių, itin nukentėjusi ir dar neatsigavusi nuo 2010 metų žemės drebėjimo. URM skirtos lėšos humanitarinei pagalbai teikti Haityje bus pervedamos Pasaulio maisto programai.


Šiame straipsnyje: humanitarinė pagalbakaras UkrainojePabėgėliaiuraganas Haityje

NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Mūsų valdininkai jau tokie! Atiduos viską...nuo jūsų stalo!

g

g portretas
O kad aš neturiu už ką būsto paskolos susimokėti ir mane su mažu vaiku bankas jau nori iškeldinti tai valstybei dzin.Užsiknisk.Net socialinio būsto neduoda.

otto

otto portretas
Dar būtų galima sušelpti Amazonės baseine gyvenančius indėnus...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių