Ukrainos ginkluotės inspektoriai atliks stebėjimo skrydį virš Lietuvos

  • Teksto dydis:

Ukrainos ginkluotės inspektoriai specialia įranga aprūpintu oro pajėgų orlaiviu atliks stebėjimo skrydį virš Lietuvos, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Anos jos, Lietuvos ginkluotę jie tokiu būdu tikrins trečiadienį ir ketvirtadienį, remdamiesi Atvirosios oro erdvės sutartimi.

Ši sutartis numato galimybę atliekant stebėjimo iš oro skrydžius įsitikinti, kaip šalyje laikomasi ginkluotės kontrolės susitarimų. Tokie skrydžiai atliekami visose Atvirosios oro erdvės sutartį pasirašiusiose šalyse. Lietuvos kariuomenės atstovai taip pat dalyvauja tokio pobūdžio skrydžiuose užsienio šalyse kartu su NATO sąjungininkais.

Stebėjimo skrydis gali būti atliekamas virš visos šalies teritorijos, išskyrus vietas, galinčias kelti grėsmę skrydžio saugumui. Skrydžio metu kartu su Ukrainos stebėtojais lėktuve būsiantys Lietuvos kariuomenės atstovai užtikrins, kad svečiai laikytųsi patvirtinto skrydžio maršruto ir naudotų stebėjimo įrangą pagal sutarties reikalavimus, nurodė Krašto apsaugos ministerija.

Šiemet tai antrasis ginkluotės kontrolės inspektorių stebėjimo skrydis virš Lietuvos. Birželį tokį skrydį atliko Švedijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų ginkluotės kontrolės inspektoriai

Šią savaitę ukrainiečių ginkluotės kontrolės ekspertai jau lankėsi Lietuvoje pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Vienos dokumento reikalavimus.

Jie važiavo į Lietuvos kariuomenės poligonus, kur išklausė karininkų pranešimus apie šalies vykdomą karinę veiklą.

Šiemet tokiu būdu Lietuvos karinius pajėgumus anksčiau tikrino Baltarusijos ir Rusijos inspektoriai. Lietuvos atstovai savo ruožtu inspektavo Rusijos ir Ukrainos karinius dalinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

strategas

strategas portretas
jezau jezau, slėpkim haubicą. Dar pavogs, bjaurybės chacholai...

lauk parazitus....

lauk parazitus.... portretas
Kas leido šitiems fašistams skraidyti Lietuvos padangėje......orą teršia....

Juka

Juka portretas
Ir bus jums galas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių